Toysdaily 玩具日報

[聖衣神話]令我大受打擊的[天馬](特別嘉賓-2樓)

佢隻神聖育又幾型wo~~
但係星矢著佢果件青銅就.. :45:
原帖由 yugi 於 8-9-2009 02:10 PM 發表
原本眼見等了多年的神級人物就快出場但無端端開條新line搞到佢地又唔知要等多幾多年:o d人唔插先奇,仲要係比呢隻野拖慢個進度

你咁講法 , 到底係你玩玩具呀定玩具玩你呀:34:
樓主!!!真係要整個give me five!:57:

完全同你諗ge野一樣,就係好唔明有一d聖迷會對冥王神話評價咁低,最令人惹笑係,大部份仲係未睇過,只係睇到唔係以前車田果種畫風就唔睇.有時真係想問呢班人,你地係咪真心鐘意聖鬥士架!?

呢套野好多地同向原著致敬,呢下真係睇我地呢班老屎忽好感動(黃金做主角唔在講:36: ),仲有冥鬥士都有得show off,咁先係激烈聖戰,同車田草草收尾,五個青銅玩晒ge冥界篇真係好睇得多.

仲有打破左一d車田常規,女冥鬥士:36: ,冥鬥士倒戈(水鏡):36: ,呢d真係好令人讚嘆!

當然每套作品都有失敗ge地方,但係我覺得,冥王神話LC絕對係真係唔錯ge!

講開又講,動畫兩個月兩話真係等死人...

講返聖衣神話,輝火我諗真係冇人抗拒到~如果出埋讓葉(尤素莉華)就正囉~4夢神我估bandai唔會出,一來天價,二來山羊打夢神呢part算係比人所垢病(雖然我覺得都唔差!)

原帖由 danielhon 於 9-9-2009 06:38 PM 發表

完全同你諗ge野一樣,就係好唔明有一d聖迷會對冥王神話評價咁低,最令人惹笑係,大部份仲係未睇過,只係睇到唔係以前車田果種畫風就唔睇.有時真係想問呢班人,你地係咪真心鐘意聖 ...

多口講句,其實有女聖鬥士,有女海鬥士,咁有女冥鬥士都唔出奇...,在原作中,天魔星是否女性已經不記得啊,但就算有女冥鬥士也不足為奇吧。

而故事到目前為止,只講到艾亞歌斯本名水鏡,至於他的身世,去向都還未講到,所以根本都未知他是否 "倒戈" 吧。
原帖由 danielhon 於 9-9-2009 06:38 PM 發表

完全同你諗ge野一樣,就係好唔明有一d聖迷會對冥王神話評價咁低,最令人惹笑係,大部份仲係未睇過,只係睇到唔係以前車田果種畫風就唔睇.有時真係想問呢班人,你地係咪真心鐘意聖 ...
都算是補完星矢。
:? 我好多相都睇唔到…
不過感覺到樓主用左小宇宙去出呢個post。
點都回下。

冥王神話真係幾好睇。
最特別係巨蟹可以寫得咁好睇。
我都期待雙子既威力。

我都要畀個Ten你寫分析得咁詳細:71:
動畫下一集第5集,雙魚座正式登場,勁期待呀!!!
就係佢呢場戰鬥令我對成個《Lost Canvas》大爲改觀,佢嘅死更加令我大感意外:@
講真...兩個月真係幾難等下:(
講番[聖衣神話],個人覺得輝火之前公佈&#22021;[未上色圖](齋銀色)真係氣勢十足!但見到上色圖后...我反而覺得氣勢減&#21655;&#21874;&#21874;呀(><)不過點都會入,而且要將佢最[型]&#22000;面影出&#22175;:$尤素莉華更加唔駛講,如果佢一出...哈哈哈~我絕對相信好多大大要乖乖畀錢:DD因&#29234;佢真係太正啦!!!可以合體的四夢神造型都好靚,但如果真係出...好貴呀XD 其實LC入面,我最想佢&#21707;出&#22021;...反而係[黃金十二星座](雖然已經有齊車田版),因&#29234;每個黃金聖鬥士都太有形太出色啦:sad:
原帖由 kaihins 於 10-9-2009 09:20 AM 發表

我都要畀個Ten你寫分析得咁詳細:71:
動畫下一集第5集,雙魚座正式登場,勁期待呀!!!
就係佢呢場戰鬥令我對成個《Lost Canvas》大&#29234;改觀,佢&#22021;死更加令我大感意外:@
講真...兩個月真係幾難等下:(
講 ...

如果真係出多次黃金 , 我真係死啦 ~
一黎我係必買o既 , 二黎係冇位呢 >m<

:65: 終於找到兩位同理念的人了:help:
我都要同你們give me five!:57:
我本身是看車田原著大的,而且本身有買開"G"和"冥王神話":shy: ,雖然不是車田所畫,但其他人幫車田完成埋個故事,小女子都覺得不差啊,可看到不同的聖衣和其他的造型,最重要是車田當初的熱血沒變,所以BANDAI一出神話我都有買(包括這隻天馬在內):shy:

PS. 謝謝大大可以給我看到星矢穿舊聖衣個幕:64: 因為小女子買左天馬仍未拆出來:64:

支持:$

努力中.........:45:
頭像被屏蔽
原帖由 狂四郎 於 10-9-2009 05:56 PM 發表

:71::71::71:
原帖由 狂四郎 於 10-9-2009 05:56 PM 發表

一定要推啦 !

加油啊~:64:
原帖由 Lau 於 10-9-2009 12:41 AM 發表

多口講句,其實有女聖鬥士,有女海鬥士,咁有女冥鬥士都唔出奇...,在原作中,天魔星是否女性已經不記得啊,但就算有女冥鬥士也不足為奇吧。

而故事到目前為止,只講到艾亞歌斯本名水鏡,至於他的身世,去向都 ...

怒我都多口講句,你根本沒認真看聖鬥士星矢這部作品.