Toysdaily 玩具日報

[聖衣神話]令我大受打擊的[天馬](特別嘉賓-2樓)

其實我真係想知道, 有無任何資料可以得知冥王著個件係咩黎?!
無錯佢係黑色, 同冥衣一樣, 但車田的設定係: 最強的神衣, 係奧林匹斯十二所穿著的,
而冥王, 波士頓, 雅典娜都係奧林匹斯十二神之一, 其實佢地的係咪都係神衣?!
冥衣, 聖衣同鱗衣都係對返所屬的神衣的下級裝甲.....
原帖由 kyostanley 於 8-9-2009 05:59 PM 發表
其實我真係想知道, 有無任何資料可以得知冥王著個件係咩黎?!
無錯佢係黑色, 同冥衣一樣, 但車田的設定係: 最強的神衣, 係奧林匹斯十二所穿著的,
而冥王, 波士頓, 雅典娜都係奧林匹斯十二神之一, 其實佢地的係咪都 ...
漫畫的X衣設定有講!
你搞到我心思思想買···
原本已經放弃咖喇!:79:
你好嘢.....
原帖由 mushroom 於 8-9-2009 05:43 PM 發表
我無等......神聖衣對我無感覺,,,,,,,雅典娜聖衣都一樣......冥王那件只係一件冥衣,,,,,可能輝火那件仲正!

牛牛 ~我的確可以實實在在的告訴你 , 我是在等輝火的 !
都係星矢型d:58:
很詳細很熱血,被樓主感動了!!

感謝分享!! ~ :71: :71: :71:
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 8-9-2009 07:04 PM 發表

牛牛 ~我的確可以實實在在的告訴你 , 我是在等輝火的 !
送多一件俾我!:p
原帖由 mushroom 於 8-9-2009 10:20 PM 發表
送多一件俾我!:p

咁你要等聖域兄弟到左金牛月一齊功啦 ~:DD
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 8-9-2009 10:26 PM 發表

咁你要等聖域兄弟到左金牛月一齊功啦 ~:DD
咁我想要金色神星矢或原色雙子胸像多些了...:he:
原帖由 mushroom 於 8-9-2009 10:51 PM 發表
咁我想要金色神星矢或原色雙子胸像多些了...:he:
dont worry !! but this 2 is over butget :34: pls add more money yrsself :34:
多謝樓主的詳盡介紹....影得很好的了....
不過聖衣穿上星矢身上真的醒目好多......可能紅色衫撞色撞得太厲害了....
原帖由 kyostanley 於 8-9-2009 12:49 PM 發表
回覆 37 Fktuen# and 40#  kaihins的文章
2位真係講得好0岩, 無錯車田版的確打不死好似好熱血, 但係硬係無左個種感動的感覺, 講真黃金聖鬥士最令我感動的就係復活後含冤都要3沙水9聖域而死, 同埋最尾打破歎息之牆.. ...

其實在車田版中,黃金聖鬥士主要是以敵人的方式登場,應該較難有那種感動人的感覺,係要到冥王篇,他們才真正以 "自己人" 的方式出手殺敵,一齊為雅典娜效力。

手代木版的,無錯是沒有了 "打不死" 的感覺,因主要是講黃金聖鬥士,而他們當中除了童虎和史昂,全部一定要死,故可能係咁,才沒有 "打不死" 的感覺吧,至於 你講的 "多左一種為左大地而用盡生命犧牲的感動" ,這點的確係,安排得幾好,但就如你所說,亦並非每個都講得咁好吧。
原帖由 cybster 於 8-9-2009 07:38 PM 發表
都係星矢型d:58:

呢個新天馬娘娘腔....一d都唔熱血:o:angry:
原帖由 S20081997 於 8-9-2009 11:06 PM 發表
dont worry !! but this 2 is over butget :34: pls add more money yrsself :34:
咁你地俾cash我...:34: 我自己加錢!
没人认同距所以末没人体