Toysdaily 玩具日報

查看: 9951|回復: 16

完成~Macross Fan Racer~

如果大家有睇第一代的超時空要塞, 都知道此飛機的出處:67:
今次的模型係YAMATO出品, 1:60的模型(要砌架!!):30:
係對應YAMATO的1:60成品, 如VF-1等, 不過好奇怪:?
平時都係出成品的YAMATO今次唔出成品, 又唔係走手辦的貴價路線:what:
反而出塑料模型(佢都唔平架, 好似成3800YEN....):Q
如果唔係同網友Cybergundam完成, 自己都好難說服自己:(
去買一架咁貴的"飛機仔" :no:

都好簡潔下,會唔會加啲水貼點啜一下呢?
讚~~
:$ 師兄好有心機, 整得好靚!! :71:  :71:
原帖由 ZEONIC 於 21-8-2009 07:32 PM 發表
都好簡潔下,會唔會加啲水貼點啜一下呢?
havent anythings at macross story on this plane :78:
如果係上色完成品就好了
仲要冇hikaru 跟...:no:
整得好鬼靚:handshake:
好乾淨:shiny:
:$ 終於有人肯砌
CHing, 砌得非常正!  各方面都恰度好處!  
P.S. 原來咁多 SDF-1 的 Brothers 都過o左o黎模型區支持.
首先多謝各位大大的讚賞:shy: 模型本身係跟官網噴橙偏紅(其實我都唔知原色係橙定係紅...), 影相就變左紅色, 請各位勿見怪就真:(
另 SDF-1....是否另一個forum?
終於見到成品, 通常我見到有人買.....:71:

clean, tidy and nice:71:
原帖由 廿一月 於 22-8-2009 11:48 PM 發表
首先多謝各位大大的讚賞:shy: 模型本身係跟官網噴橙偏紅(其實我都唔知原色係橙定係紅...), 影相就變左紅色, 請各位勿見怪就真:(
另 SDF-1....是否另一個forum?

師兄有時間過來望望 :77:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-802-1-1.html
原帖由 BlackAce 於 23-8-2009 11:05 AM 發表
師兄有時間過來望望 :77:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-802-1-1.html

:77: Yes, 歡迎 CHing 多D過來交流o下 Macross.:43:
Finally someone built it, thx for sharing :handshake: