Toysdaily 玩具日報

查看: 16415|回復: 18

Macross VF100 VF-25F Armored Messiah小評

先講可能會有大大問既問題:

1: 裝甲可否拆下?     否! 不過, 好扎實! 唔拆有唔拆既好!

2: 是否拆件變型?     是! 仲要拆幾多件下!

3: 可動性如何?       基本上同無裝甲版一樣! 接受程度之內! 以比DX好很多!

4: 上色如何?       合格有餘!

5: 可否站立?        人型時不能, 其他型態尚可!

6: QC如何?          拆左5盒先得一盒以為正常, 點知....頭4盒隻腳關節都被"chi"死, 到第5盒以為無事, 番到屋企先知個肩甲無分到模, 要自己鋸開!

如此QC, 笨大真係想死!

仲要咁貴! 可否俾小小誠意?

造型無可否認, 同模型有得比! 支炮用上balljoint, 可動度不俗!

係隻手唔知點解無雙重關節....

所有飛彈匣可開, 可換上打開狀態蓋!

套裝甲好得! 好靚!

係d飛彈求其左d!

全彈發射狀態!
Remarks: DX出既armor版, 我有預感甩件甩到儍....
:71: :71: :71:
:71:  Good report, 師兄...

:( 但唔想好似你講咁:''DX出既armor版, 我有預感甩件甩到儍....''
相好靚:handshake:

師兄都覺得佢跟set個stand support唔倒battroid mode呀可?:(
原帖由 呂品器 於 29-7-2009 12:14 PM 發表

師兄都覺得佢跟set個stand support唔倒battroid mode呀可?:(

我用佢條柱+佢個JOINT+魂stage塊版就企到了 條柱要60度左右就企得好穩:34:
幾時先出Armored messiah ozma custom:53:

原帖由 kelvin2004 於 29-7-2009 12:28 PM 發表

我用佢條柱+佢個JOINT+魂stage塊版就企到了 條柱要60度左右就企得好穩:34:
幾時先出Armored messiah ozma custom:53:

我覺得「有可能」唔出...  當然只係估...

1.  VF100應該唔係太好賣 (除左香港情況,亦可參考日本Yahoo auction)
2.  有Robot魂呢條line
3.  VF100可能出其他野先(如VF-19 Kai),遲d再睇市場反應

估咋!我都...  一半半想佢出。
原帖由 呂品器 於 29-7-2009 12:41 PM 發表

1.  VF100應該唔係太好賣 (除左香港情況,亦可參考日本Yahoo auction)
3.  VF100可能出其他野先(如VF-19 Kai),遲d再睇市場反應

估咋!我 ...

開左個模唔出咁笨! 轉下色可以賺多筆 沒理由唔出!! 一定要出!!!
不過綠色個部機真係沒咩聲氣 整唔到骷髏小隊:53:
原帖由 呂品器 於 29-7-2009 12:14 PM 發表

agree!
原帖由 呂品器 於 29-7-2009 12:41 PM 發表

估咋!我 ...

望就望佢長出長有!
又真係好夠精細!
不過"頭4盒隻腳關節都被"chi"死" 就驚嚇D:die:
原帖由 hathaway 於 29-7-2009 01:21 PM 發表

望就望佢長出長有!

之前個series好有野心,想出齊咁款

我都希望佢出多d;佢出又唔代表我會買架嘛 :(
VF-100s
佢出幾多我入幾多! :!
Thanks for CHing's review and report.:64:
.

原帖由 WalkerMachine 於 29-7-2009 01:36 PM 發表
又真係好夠精細!
不過"頭4盒隻腳關節都被"chi"死" 就驚嚇D:die:

:@ Maybe, just my luck, mine is OK.:(
已有買的決心,睇完你評論~入硬:71:
Support~!:71: