Toysdaily 玩具日報

請問大大有冇幫親188長毛10元3件/4件扭蛋?(20/7已結業,討論"長毛消息")

最後一次幫襯佢係買shf kuuga,個陣冇cash仲叫佢hold俾我,超好人...
原帖由 華義安. 於 21-7-2009 11:48 AM 發表
我就覺得你講野好特別,有市場緊係加價啦,好正常

好似你去造工咁,係搶手貨,好多老闆爭住請你,你會點?
緊係每轉一份工都提高D人工啦,唔通你會D老闆爭住請你時,你每轉一份工就會自動要求新老闆減低D人工呀?:34:
...

sorry , 新beyond! 我想講d意見
人工價位及貨品價位, 價格是根據 demand & supply:34:  
講明d, 有升有跌,
講玄d, 世事何寄不有?
第二次金融海潚會永遠不來臨?

日本成幾十萬既玩具都有人買
香港好多時d小朋家長見d小朋友大左, 將d玩具扔棄
講直d, 貴平的可以買\賣
sars果時, 幾多鋪close,
人工, 物價咩都 decrease!
經理變食蕉 ^^
有錢佬掃街 ^^
邊個boss 唔想賺多d, 邊個打工又唔想搵多d? :58:
華義安,Eric_ho13大大,
現在係講緊長毛,
你地講左去邊呀?:?
轉角果間天旋地轉就真係買佢d野都傻 d價都唔合理ge 都唔知點解佢做到咁耐:45:
唔知長毛的去向怎樣呢?
頭像被屏蔽
今日3點幾去都唔見佢開門
長毛的造型只能成為回憶:!
我個同事早一個月o係佢到買左好多盒蛋, 不過都要幾草...如果早d睇到呢個post, 我都會去買eva蛋蛋:$
長毛可以算係188既ICON:77:
冇,因為無玩旦.

近尾一年佢可能經營困難(其實間間中都係), 開始返一d正版但次貨既玩具....
eg. sic saber, 1/48美娜機......鋪既image我覺得差了.

上年問佢野都有問有答, 近呢幾個月開始出現放棄心態, 開鋪渡日....何苦
希望舊既結束會帶比佢新既開始
原帖由 harrykit 於 26-7-2009 10:45 PM 發表
冇,因為無玩旦.

近尾一年佢可能經營困難(其實間間中都係), 開始返一d正版但次貨既玩具....
eg. sic saber, 1/48美娜機......鋪既image我覺得差了.

上年問佢野都有問有答, 近呢幾個月開始出現放棄心態, 開鋪 ...

原來如此.
今年零售難做過去年:55:
長毛的店畢竟係我去親188都必行的一店....! 以前佢輝煌的時候新玩具的價錢真係好吸引ga...!
雖然最近都無原無故比佢小過:79: , 但都希望佢有好的新開始啦.....:)
其實長毛除左賣蛋之外

其他野真係唔覺平得去邊

死角個間就無謂講啦 我連去睇都覺得浪費自己時間

coz我唔會去佢地度買野