Toysdaily 玩具日報

查看: 8579|回復: 23

七一都要返工, 到口的肥羊也不能吃~~

上天真係好唔公平,
七一臨時要番工,
這個星期日也沒假放,
很忙的一個禮拜.

最慘之前買落好多玩具,
不但未拆盒, 望都無乜望過兩眼.
比著以前, 買玩一定拆盒即玩,
玩同影他一兩天, 再寫個詳細報告, 再創作幾個劇場.
現在忙了, 買玩具也狠了些少.
以前好唔鍾意人儲埋一大堆玩具唔玩的,
無咁大個胃就唔好叫咁多餸,
而家自己都係咁, 真係無資格批評人.
所以係時候收一收手.
而且決定咗,
未玩的玩具借住俾其他人玩先,
玩具方面, 我唔太介意自己唔係第一手的, (當然老婆唔得LA)
想玩時有得玩便可了~~

(以上除咗TF變咗一次咁大把, 其他都未開過盒)

另一唔公平的地方,
自己因為工作性質方便,
好多機會同時間行玩具店,
所以好容易見到有靚價的玩具,
可是唔係所有玩具都鍾意的.
係報料區報料後,
先知原來不少大大都揾緊呢D靚價玩具的,
有D大大事後去到郤賣晒, 累到白行一趟,
有時都覺得可惜,
因為有時自己買到的平玩具,
自己好多時貪平才買,
一個大男人好似師奶咁,
見平就買埋一大堆未必是自己很喜歡的玩具 (如FIGMA, 合金魂和十二吋, 雖然只一隻, 也覺浪費),
到最後玩厭又送俾人.
有時寧願買到玩具的是其他大大,
因為佢地比自己更加喜歡.
借我玩,:58: 哈哈:34: (講笑)
星期日在家休息玩玩具係最好的享受:71:
原帖由 taken 於 1-7-2009 10:41 PM 發表
星期日在家休息玩玩具係最好的享受:71:

尤其係一路玩, 一路嘆杯CUP不千奴~~
原帖由 cliffordchan107 於 1-7-2009 10:51 PM 發表

尤其係一路玩, 一路嘆杯CUP不千奴~~

先生 你可唔可以請我飲杯CUP不千奴:x

話時話

真係好奇怪

我都覺有好多玩具其實自己唔太鍾意
但又唔知咩事入左:(
:52: 我今天也要番工呀.....

如果我話你知 呢杯係落左藥既cup不千奴,你信唔信?
:43:

原帖由 陳某在身邊 於 1-7-2009 10:56 PM 發表

話時話

真係好奇怪

原帖由 陳某在身邊 於 1-7-2009 10:56 PM 發表

話時話

真係好奇怪

飲咖啡一係揾陳豪, 一係揾廉記~~

買野受太多因素影響了,
除咗自己喜好之外,
價錢, 廣告, 玩評,  店員的咀頭, 其他買家的行為都會影響,
只好怪自己太唔理性~~
我買玩具只集中買機械人同情景玩具其他一概唔掂,多數唔會太貴(電擊机戰例外)

只買即開即玩唔使砌的、以前多買同比例差唔多大左右的公仔、玩過PS2super robot series ACE後、

以家大小小都oK、仲有我係聽住雲海或鬼故咁玩公仔、飲可樂正:71:
突然發覺自己好幸福,份工唔駛OT,準時放工,假多,糧準,又唔駛行黎行去:(

放工大把時間玩玩具:(
遲d吃唔係不能吃
其實上天對大大都幾好啊..:$
雖然今日要返工...:78:
不過至少你可以成日去行玩具店...:43:
掃平貨啊嘛...:52:
預工作於娛樂...:handshake:
雖然唔可以及時拆開D玩具嚟玩係可惜左D...:oh:
不過一放假就可以一次過拆曬佢米仲爽...:DD
而且有時候有樣野寄託下...(放假盡情拆玩具):love:
上班時間會過得特別快架...:71:
咁我自己去M記買算:DD

之前多數比大大們既POST毒到而入:cool:

近期就只買自己真係勁鍾意果D:)

大大可以成日經玩具店巡邏,有第一手資料,好羨慕噢 !
我上班要定時,放工唔知幾點.. . .  . 放得工玩具鋪都收得工. . .. ..  .
一星期最多去到一次MK巡邏 !! 有是要陪條女就無埋.  . .....
所以我每次出去都大量掃自己想要的,買了之後也不是即刻爆盒,而是每天最多只爆一盒(盒蛋或扭蛋就全套)
慢慢咁玩再影下相同各大大分享咁囉 (需然好多大大都係 CD-R)
:76: e個時勢有工番好過無工番
原帖由 taken 於 1-7-2009 11:29 PM 發表
我買玩具只集中買機械人同情景玩具其他一概唔掂,多數唔會太貴(電擊机戰例外)

只買即開即玩唔使砌的、以前多買同比例差唔多大左右的公仔、玩過PS2super robot series ACE後、

以家大小小都oK、仲有我 ...

我睇大大的POST都發覺大大雖然好多玩具都好貴, 但又真係玩得好專一~~