Toysdaily 玩具日報

[冷門軍事玩具攝影分享] DRAGON 鐵血將軍巴頓George Smith Patton Jr [多圖注意]

原帖由 燒賣 於 1-7-2009 05:36 AM 發表
有啲Enemy at the Gate嘅味道。

德軍係艾哈里斯
都9成似架

祖迪羅似唔似就見仁見智lu
原帖由 law0080 於 1-7-2009 08:10 AM 發表 德軍係艾哈里斯都9成似架祖迪羅似唔似就見仁見智lu

呢隻會似多dd 但係 都仲係差好多∼:80:  did 幾時先出多d soviet red army 啊∼ :34:

支持下先...
原帖由 影武者 於 1-7-2009 05:53 PM 發表 支持下先...

多謝支持 :77::77:

part 2 已經上映  http://www.toysdaily.com/discuz/thread-100410-1-1.html  :34::34:  賣廣告先∼
原帖由 燒賣 於 1-7-2009 05:36 AM 發表
有啲Enemy at the Gate嘅味道。

佢擺明係架...不過冇拉臣之嘛~
我砌左隻紅軍祖迪羅...遲下影比大家睇睇~~
原帖由 MAX 於 1-7-2009 07:10 PM 發表 我砌左隻紅軍祖迪羅...遲下影比大家睇睇~~

dragon不嬲都唔玩拉臣野, 但佢而家居然黎玩 STAR TREK  會唔會係 dragon 開始想殺埋入 HT 既地盤 :34:

快d post 出黎啦∼!! :handshake::handshake:
This Patton figure looks good~~~

Dragon keep launching real commanders/aces of WWII German and US sides is a good point.
Hope DiD will launch more those "real persons" too~~~
原帖由 ikkithefool 於 2-7-2009 07:52 AM 發表 This Patton figure looks good~~~Dragon keep launching real commanders/aces of WWII German and US sides is a good point.Hope DiD will launch more those "real persons" too~~~

等我下次分享 DID  隻 隆美爾先∼  :34:  DID 都有出隻蒙哥馬利   但係仲係比較少出名既
原帖由 辛尼 於 2-7-2009 09:14 AM 發表

等我下次分享 DID  隻 隆美爾先∼  :34:  DID 都有出隻蒙哥馬利   但係仲係比較少出名既

Rommel is good, I've bought it too~~
didn't buy 蒙哥馬利 though, cos I'm not too into WWII British military, and his facial expression is a bit weird~~

DiD's Guderian is good too except the head,...... comparing to Dragon's head, dragon's one is much better (not weathered enough though)
原帖由 ikkithefool 於 2-7-2009 10:54 AM 發表

Rommel is good, I've bought it too~~
didn't buy 蒙哥馬利 though, cos I'm not too into WWII British military, and his facial expression is a bit weird~~

DiD's Guderian is good too except the he ...

我好鐘意二戰英軍呀, 睇我頭像就知
不過DID 隻蒙哥馬利個頭真是唔係太似, 所以最後都冇入:$
唔知大家覺唔覺, DID 果d貝雷雖然是布做, 但是個型硬是怪怪地咁

DID 將帥系列是唔錯, 希望佢出多d啦, dml依家出少左好多:help:

回覆 41# 的文章

貝雷帽用料太軟...可能出唔到個形...加上車衣手工參差...有時效果未必會好過膠製加絨毛嘅貝雷帽....

如果可以布製同膠製加絨毛嘅貝雷帽各跟一頂...就VERY GOOD喇~

情況好似BANDAI D HCM PRO同MG咁...高達對V角...硬膠,軟膠..各跟一副,供自由選擇~~

回覆 42# 的文章

"情況好似BANDAI D HCM PRO同MG咁...高達對V角...硬膠,軟膠..各跟一副,供自由選擇~~"

呢個講法真係正∼! 好中point !:71:

不過2頂帽 佢分分鐘收貴d∼ 咁就唔好啦∼  佢地而家既價錢 已經算係好抵玩∼  再加就變左唔抵架啦∼  陣間學 HT 突然 跌watt 咁就慘啦∼ :34:
我諗...加多頂啤膠帽...成本唔會太多掛..? :58:
大量生產...成本可能只係幾蚊o者....
原帖由 MAX 於 2-7-2009 01:51 PM 發表 我諗...加多頂啤膠帽...成本唔會太多掛..? :58: 大量生產...成本可能只係幾蚊o者....

咁又係∼   不如黎過 DML CROSSOVER DID  ,2間野合作 出隻 勁野啦∼ :34::34: