Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SHF 動畫 NieR:Automata 尼爾:自動人形

阿仔派貨了, 蒸粉四百五;

2B賣到依家都仲有兼普遍380或以下的話, 阿仔排300樓下喇
nela 發表於 8-2-2024 03:50 PM
PA scale 約1:7 , D人講過關節都不討好. 面相都麻麻, 雖然DX版可除裙

800入手全新; 應該係1/6, 隻高達係1/100來的;

關節真係好屎,我覺得外形OK, 但分模線及水口都明顯,把大刀個接合位仲俾我兩野玩斷左…
熱狗OO 發表於 18-2-2024 11:36 PM
800入手全新; 應該係1/6, 隻高達係1/100來的;

關節真係好屎,我覺得外形OK, 但分模線及水口都明顯,把大 ...

呢D美玩style , 我就真係玩1:6包膠布裙好過...
nela 發表於 19-2-2024 03:12 PM
呢D美玩style , 我就真係玩1:6包膠布裙好過...

此作都令我個人玩物大突破架喇, 我係第一次買1/6的人形角式產品

從來我覺得成千蚊買條女FIGURE真係痴Q線, 亦唔L明, 因為一千蚊係可以DILL到真女人喇;

但你去到馬斯克既薪家都揸唔到機動戰士, 固此機械人點都抵玩D

熱狗OO 發表於 19-2-2024 04:06 PM
此作都令我個人玩物大突破架喇, 我係第一次買1/6的人形角式產品

從來我覺得成千蚊買條女FIGURE真係痴Q線 ...

比$1Q diu完咪又係空虛寂寞凍 .. 玩具forum就玩兵人figure好過啦
nela 發表於 20-2-2024 12:44 PM
比$1Q diu完咪又係空虛寂寞凍 .. 玩具forum就玩兵人figure好過啦

我依家番玩緊隻GAME(PS4版); 太耐無打家用機了! 十個制都有用! 愈近楊偉之年齡驚覺神經反應係慢好多;

結果第一關死兩次, 較EASY後先過到;

過到第一關之後易很多了, 變番傳統的日式A-RPG, 大部份時間都係跑步,行路,傾計, 玩至此都幾得意既

SHF的9S反而無點平過.... 甚至好多大店都無貨, 而我仲未買....

日後A2出的話若非通販我就一定會訂的了
stonekeung01 發表於 7-3-2024 07:18 PM
日本報告
https://hacchaka.net/archives/52106419.html

女朋友個頭大咁多呀!?....

似乎阿仔溝冰人版岩D喎?
乜咁受歡迎?
印象中第一次出可動係play arts Kai
12XX貴嘢
純白騎士姬Saber 發表於 8-3-2024 10:37 AM
乜咁受歡迎?
印象中第一次出可動係play arts Kai
12XX貴嘢

我上個月買番, 竟然網上有全新800都算係咁, 整定此緣份係留俾我;

你上NETFLIX睇番套卡通, 12集既姐, 我都係較早前睇完第一集後中大毒, 我已經二刷套劇然後依家番玩緊隻GAME

近日有大陸公投最受歡迎GAME女角, 2B第一, 大眾女神Tifa第二, 三四五係不知火舞, 盜墓者羅拉然後另一個我唔知係乜

所以值得你花少少時間去了解下
熱狗OO 發表於 7-3-2024 11:59 PM
女朋友個頭大咁多呀!?....

似乎阿仔溝冰人版岩D喎?

以衫山凌入手@ "舊時怎樣" 的小店; 上相片中男角的頭已看出比女主頭小, 而實物上更明顯....

其他就無乜特別; 等A2
THOUTHER 發表於 14-2-2024 12:47 AM
老任果部「Switch」一樣有NieR:Automata,仲要係追加埋DLC的「加強」版本,隻Game响MK小弟都仲見到有現貨 ...

叫打爆機了, 我都係只周末玩 (部機在另一屋企), 都唔洗一個月便KO了

都會玩多一陣既, 拿齊武器去打埋艾美爾才執行E結局吧

原來2B同FF7的艾莉斯一樣, 中間就瓜左....

最終戰幾過癮, 好電影感, 難度唔高成個節奏令人好專注又好刺激, 而架變型機Ho229最後都打得好多下, 未來動畫版第二季很期待; 真係好希望BANDAI可以以魂限出俾兩款SHF吧 (咁係米叫番ROBOT魂?), 我估2萬yen級, 都要照殺的了

依家又希望BANDAI或FIGMA會出話題作星劍條女伊芙喎....