Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SHF 動畫 NieR:Automata 尼爾:自動人形

就係見到哩2張毒圖就訂咗……
Hawk 發表於 8-2-2024 04:13 PM
見你地講得咁興奮,尋日屎忽痕係tb 訂咗哩隻,見蘿柚ok有可動眼, 9xx

TB!? 又咩廠黎? 係米樓上師兄果隻?
nela 發表於 8-2-2024 04:24 PM
9xx 包埋素體??? 係又祇呀, 慳返250買
其實大陸有幾間廠出過, Superduck 2.0 仲改善埋頭雕m 值得入

哇, 呢D踢鞋POSE即刻勃一勃; 老D喎個樣, 而髮型太過唔似....
熱狗OO 發表於 8-2-2024 10:48 PM
TB!? 又咩廠黎? 係米樓上師兄果隻?

淘寶呀! 另一間廠嚟未出的,你去搜尋2B兵人就搵到。 不過啱啱望到大脾側邊有條分模線,希望現貨會冇咁明顯啦……
Hawk 發表於 8-2-2024 06:03 PM
就係見到哩2張毒圖就訂咗……

哦!? 無痕關節? 貴料喎, 但耐用性得唔得就要自己驗證
熱狗OO 發表於 9-2-2024 09:52 AM

你冇玩過12吋果啲包膠素體? 唔好長期擺屈曲姿勢,一般都放到好耐唔會爆既……隻嘢唔係貴,買1隻試玩OK既
Hawk 發表於 8-2-2024 04:13 PM
見你地講得咁興奮,尋日屎忽痕係tb 訂咗哩隻,見蘿柚ok有可動眼, 9xx

小弟都有訂呢隻喎!原來TD呢度都有同好,您好!呢間PLAY TOY早排話會出春麗同埋Cammy,同樣使用醫用级硅膠素體,與一般的包裝素體不一樣,小弟兩隻都有訂,唔知師兄您有無訂呢?
THOUTHER 發表於 9-2-2024 10:41 AM
小弟都有訂呢隻喎!原來TD呢度都有同好,您好!呢間PLAY TOY早排話會出春麗同埋Cammy,同樣使用醫用级硅 ...

Play toy哩間第1次訂,之前買過gametoy 隻AC Cloud,另外重有買rocket toys 卡卡西同basara果2隻
熱狗OO 發表於 9-2-2024 09:52 AM

呢D叫做包膠鋼骨素體,全身關節除咗手掌、腳掌之外係俾D膠包住,所以表面上係睇唔到D關節的。
包膠鋼骨素體一D都唔貴,皆旺有淨素體賣,三百鬆D就有,上面D大陸人玩咗呢樣野好多年,如果真係咁易爆膠一早就收哂皮,所以唔駛太擔心耐用性。
Hawk 發表於 9-2-2024 10:20 AM
你冇玩過12吋果啲包膠素體? 唔好長期擺屈曲姿勢,一般都放到好耐唔會爆既……隻嘢唔係貴,買1隻試玩OK既 ...

無呀, 我都無乜點玩人, 係近年先開始買下SHF及FIGMA;

看來要向1/6進軍; 現在自動人形動畫2刷中,

說回SHF的2B已經俾我玩到手連身的關節就斷, 我覺得膊頭關節唔係造得太好

都心痕想買埋BUZZMOD版但我連盒既影都未見過, 旋拍高追就無謂
熱狗OO 發表於 11-2-2024 06:00 PM
無呀, 我都無乜點玩人, 係近年先開始買下SHF及FIGMA;

看來要向1/6進軍; 現在自動人形動畫2刷中,

Carosexx 75x 已唔高,訂價都係7字頭
nela 發表於 11-2-2024 10:37 PM
Carosexx 75x 已唔高,訂價都係7字頭

我睇黎睇去... 都唔覺得值貴過一倍... 主要係個身短得滯, 上面都說過似高達上半身塞入太空坦克個底咁....

講面相的確係冰人版靚D, 但為SEAFOOD去忍受從根本錯誤的人體比例而俾貴一倍就唔係好過得過自己....

就快二刷完, 我發覺我好有興趣玩GAME, 但去D易手GAME舖發現都唔見有得賣.... PS4其實我係無的, 但借到
熱狗OO 發表於 13-2-2024 10:50 AM
我睇黎睇去... 都唔覺得值貴過一倍... 主要係個身短得滯, 上面都說過似高達上半身塞入太空坦克個底咁.... ...

唔係有steam 版咩?

7xx不如試下買隻淘寶12吋玩啦~

結果今日我買了PLAYART改的DX 2B  發表於 17-2-2024 07:03 PM
Hawk 發表於 13-2-2024 12:30 PM
唔係有steam 版咩?

7xx不如試下買隻淘寶12吋玩啦~

其實我出來做野後無買過家用機, 即係無三十年都OVER廿年
熱狗OO 發表於 13-2-2024 04:10 PM
其實我出來做野後無買過家用機, 即係無三十年都OVER廿年

老任果部「Switch」一樣有NieR:Automata,仲要係追加埋DLC的「加強」版本,隻Game响MK小弟都仲見到有現貨,希望幫到您。

多謝資訊  發表於 14-2-2024 11:45 AM