Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP ALTERNATIVE DESTINY 勇者凱撒

genesicgaogaiga 發表於 17-11-2021 04:18 PM
this can transform back to Exkaiser. The GK version can do the the same thing

呢個唔係叫做變形合體喎, 呢個係加PARTS咋喎
ln0 發表於 16-11-2021 11:08 PM
SMP都會繼續出勇者,所以可變凱撒仲有機會出

佢咁講就安心好多
講真儲開勇者系列突然呢隻放埋一齊好怪
nok031059 發表於 18-11-2021 10:40 AM
佢咁講就安心好多

出都出勇者特急先........
z21948814 發表於 17-11-2021 11:57 PM
呢個唔係叫做變形合體喎, 呢個係加PARTS咋喎

for resin cast kit, it is already good. this one  has limited movement, look at the  demo, it only has few poses.
Likely simple modification of the GK
nok031059 發表於 18-11-2021 10:40 AM
佢咁講就安心好多

the guy has only built Exkaizer and  Goldran, no other design
k_dash 發表於 15-11-2021 08:15 PM
如果睇返笨大當初公佈新SMP啲資料,佢係刻意將SMP分開咗2條線,一條係場景再現,可動,造形,另一條就係超 ...

如果是我 我會選擇超可動這條LINE

但膠質最小要跟HG 一樣吧...

分體合體 不是不好...但有多小人組成後不斷去分分合合...
而且勇者系列最大問題是 大合體時候的比例問題

會造成手腳腫脹
yoffy0112 發表於 18-11-2021 09:20 PM
如果是我 我會選擇超可動這條LINE

但膠質最小要跟HG 一樣吧...

例如勇者警察個合體係極之唔啱比例添,要保持到各形態外型係非常之難
k_dash 發表於 18-11-2021 09:36 PM
例如勇者警察個合體係極之唔啱比例添,要保持到各形態外型係非常之難 ...

Smp出多數有得換外型重視零件
eddiem249 發表於 18-11-2021 09:39 PM
Smp出多數有得換外型重視零件

我又睇下佢勇者警察佢會攪成點,哈哈(大不了咪好似大菠蘿,天龍神咁件換得就換囉)
k_dash 發表於 18-11-2021 11:19 PM
我又睇下佢勇者警察佢會攪成點,哈哈(大不了咪好似大菠蘿,天龍神咁件換得就換囉) ...

其實下一次公佈的SMP可能就係BRAIN POWER. 好似蒼流星咁出法

宜家產品公佈啲PATTERN係勇者(勇者指令),超級系(G7),真實系(蒼流星),跟佢太陽勇者,無敵鋼人,之後BRAIN POWER(估下)
eddiem249 發表於 19-11-2021 01:03 AM
其實下一次公佈的SMP可能就係BRAIN POWER. 好似蒼流星咁出法

宜家產品公佈啲PATTERN係勇者(勇者指令), ...

我都預佢下一隻變形合體勇者都要過咗太陽勇者出完後先有新消息
笨大轉頭就公佈出超合金魂凱撒,想點
宜家仲有冇人會so喱只gk版食玩
nimiao 發表於 20-11-2021 07:59 PM
宜家仲有冇人會so喱只gk版食玩

咁合金魂同模型玩法又唔同,高可動同合體版玩法又唔同,實有人會鐘意呢隻SMP
z21948814 發表於 15-11-2021 06:59 PM
講真, 勇者就係玩變形合體, 出係個冇得變形嘅line到, 梗加唔好講本身SMP就一直就緊勇者系列偏偏唔出係SMP ...

各取所需~我就唔覺有問題嘅
同埋佢無話唔出SMP版喎