Toysdaily 玩具日報

[新品消息] threezero X 竹谷隆之 傳說巨神 伊迪安 / Ideon

wkhken 發表於 27-1-2021 02:19 PM
呢個價錢,呢個高度,有幾多香港人可以承受得起?

其實價錢同高度我覺得唔係最大問題 ...
最大問題係「作品既人氣」 ...
老老豆豆 ... 以「伊迪安」既人氣收 7K ??... 我真係想知有幾多人會真心比錢買 ...
呢個價錢,如果係雕像就冇野好講.pvc?買果個真係勇者啦
Vince 發表於 30-1-2021 12:53 AM
老老豆豆 ... 以「伊迪安」既人 ...

你個friend德哥咪比咗錢囉⋯⋯
Vince 發表於 30-1-2021 12:53 AM
老老豆豆 ... 以「伊迪安」既人 ...

所以佢諗住竹谷隆之個名可以搭夠。莫講香港,我真的懷疑,日本那邊有人會俾呢個價錢,呢個空間去買呢件件嗎?
wkhken 發表於 27-1-2021 02:19 PM
呢個價錢,呢個高度,有幾多香港人可以承受得起?

仲要係呢種 design... 當我膚淺, 我真係好唔鍾意呢啲 design, 就算有盒全新放在垃圾站可以執, 我都絕對零興趣執返屋企... (我係認真, 唔係葡萄先咁講)
如果出縮細版可以考慮,之前METAL GEAR都出過縮細版,價錢合理好多。
竹谷+THREE ZERO,可動真係唔好有期望。
自護軍整傋員:
<意熟嘅嘢;你5識咁架啦……
丙完個灰模,上左色又觉得ok我系米有病,定系传说巨神idiot....
tower 發表於 30-1-2021 10:45 AM
丙完個灰模,上左色又觉得ok我系米有病,定系传说巨神idiot....

官圖望落係好咗。可能已接受之前的沖擊同埋啲pose擺很好咗。不過小弟不材,自問家中沒位可以擺放它。另外開價7k,暫時睇唔到如何值呢個價。
啱啱先見到,呢隻傳說巨神係有6隻手指。
bigbigfriend 發表於 30-1-2021 07:15 AM
你個friend德哥咪比咗錢囉⋯⋯

市場上有幾多德哥先 ... :he:
咁多個訂價好似日元最平
sk9091 發表於 27-1-2021 11:30 AM
其實當年昆霸redesign做雪霸 鐵巨神ova版又變曬樣 成個感覺唔同曬 咪又係咁

咪當依隻係伊迪安另一個演譯  ...

竹谷版比起小林誠版已經較接近TV版。小林誠版原全俾另類演譯。

heewing 發表於 31-1-2021 12:23 AM
咁多個訂價好似日元最平

米青開已低過官價。
嘩! 哩個價, 哩個 size, 即刻收我皮 {:1_374:}
起初以為大約 30cm, 4K 左右

ThreeZero 真係好有擔色
Vince大也一語道破. 角色/機體嘅人氣, 亦係定價的重要條件之一
或者咁講, 對於只看外型及設計concept,  未睇過一集 Ideon, 亦不是竹谷死忠的玩家, 就是欠缺了「愛」去願意花高價去收藏