Toysdaily 玩具日報

[新品消息] threezero X 竹谷隆之 傳說巨神 伊迪安 / Ideon

F71D1320-9FCD-4351-9C18-8186F54A7655.jpeg 9ECAE28D-52D0-4AC1-B4D4-CD6CC4F36924.jpeg 0AE3CF8A-769C-4CB1-A8C9-162DF5E9CEFB.jpeg E951987E-3159-4B8F-8F55-B4C3F4C98CDF.jpeg
我完全唔識欣賞,係咪我冇藝術眼光:time:
我幾欣賞竹谷作品,不過呢件就例外

對眼好似龍蝦 XD 加埋原本紅卜卜同新花紋更似XD
阿Sit-down Please先生你話蒜蓉芝士焗定上湯加伊麵好呢?好肚餓添!
我覺得係d紋出事,可以話係畫蛇添足
laiken 發表於 7-10-2020 05:30 PM
我覺得係d紋出事,可以話係畫蛇添足

我又覺得啲紋好有異文化氣色。我覺得出事位係個身形,古怪得嚟唔似巨神。好似另一位師兄咁講,似龍蝦……
冇咗兩隻角應該會順眼啲。
icyhugs 發表於 7-10-2020 02:05 PM
對眼好似龍蝦 XD 加埋原本紅卜卜同新花紋更似XD蒜蓉芝士焗定上湯加伊麵好呢?好肚餓添! ...

龍虾星人同感X2。E隻放响咸蛋超人劇中個感觉就FIT過食臭豆花XD
真心覺得靚但當然不會買。

起初以為係漫畫版同捷度及阿寶打果隻伊狄安。
當 Art piece 係幾靚嘅講真。如果 Display櫃入面企呢隻巨神都真心特別,係非常「竹谷隆之」呀~! :35:

不過如果你話當機械人當玩具呢.....hm......竹谷隆之都係比較強在魔化各英雄和生物多D :67:

wkhken 發表於 7-10-2020 05:36 PM
我又覺得啲紋好有異文化氣色。我覺得出事位係個身形,古怪得嚟唔似巨神。好似另一位師兄咁講,似龍蝦…… ...

講清楚d,正正係d紋同個機體唔夾。如果要玩花紋,機體應該設計得方d鈍d。如果機體設計得流線型肌肉感,就唔應該太多花紋。依家兩樣嘢撞到嘭嘭聲
好彩官網話呢隻只係 prototype,顔色方面肯定會改良。。。 :74:
歪勾 發表於 8-10-2020 01:18 PM
好彩官網話呢隻只係 prototype,顔色方面肯定會改良。。。

如果用返原本紅卜卜,花紋金黃色就真真係牽絲芝士焗龍蝦囉!起筷啦飲杯!
icyhugs 發表於 8-10-2020 02:40 PM
如果用返原本紅卜卜,花紋金黃色就真真係牽絲芝士焗龍蝦囉!起筷啦飲杯! ...

唔知有冇高人可以將幅灰模圖先行上呢個配色睇睇
I dont like the head, no feel of Ideon. Look like Horse