Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] GUNDAM UNIVERSE 系列

THOUTHER 發表於 11-1-2019 10:03 PM
如果B社真係想用gundam universe取代R魂,可能係自尋死路,當初食玩assault kingdom出得好地地,B社忽然 ...

內地人工貴,材料雜項水电費等令R魂等贵。笨大無肉食唯有諗喺產品本身開刀……笨大班高層根本唔會理玩家接唔接受,反正班高層近退休時間只要交到數就OK。
taken 發表於 11-1-2019 03:42 PM
近日某店減價清R魂货,據說笨大已考慮斷R魂改由 gundam universe 接棒……普通機体由GU出比較特別機体由Met ...

唔係掛??????
eric 發表於 12-1-2019 12:21 AM
唔係掛??????

R魂GP01上年10月展出後再無消息了……可能改喺Gundam Universe 到出都未定。
This line is slightly cheaper than R魂.  This will be the cheap line.  R魂 will increase in prices to become the middle line.  MB will be even more expensive as the top line.
請大家留意, 呢條 gundam universe 開頭話出條cheap line, 呃哂D玩家開始入坑先, 之後如無埋robot魂, 跟住呢條新line不斷加價, 唔會再3000 yen, robot魂以前都是行呢條路線, 大家唔好再比笨大用同一技倆呃到底!
聰聰 發表於 13-1-2019 11:04 AM
請大家留意, 呢條 gundam universe 開頭話出條cheap line, 呃哂D玩家開始入坑先, 之後如無埋robot魂, 跟住 ...

師兄所言其實都算係常識,玩得B社D野的應該都預咗,下下都推倒重來,仲要來來去去都係果幾款,見到都反胃,就算有錢買都無位放,小弟有錢都留番來買老變好過啦,唔想再嘥錢買不斷重複的產品!

like!like!like!  發表於 13-1-2019 02:00 PM
THOUTHER 發表於 13-1-2019 12:01 PM
師兄所言其實都算係常識,玩得B社D野的應該都預咗,下下都推倒重來,仲要來來去去都係果幾款,見到都反胃 ...

+1
我都由萬能俠轉左玩老變多
所以成日都話一早就要炒晒MARKETING班友
要人試新嘢,唔好一出就元祖、無限獨角
遲D係米出Metal Gundam Universe:DD
如果R魂真係斷LINE, 我唔會再入LINE了, 一來下下推倒重來, 二來無理由玩到返轉頭!三來唔會覺得佢永世都係3000日元一隻囉! 只可惜0083出唔到...同一大埋0080既非常希望佢出! 年紀大, 模型已經無時間玩啦!
至於老變, 佢MP系都越出越貴, 都係睇下, 啱價就入, 唔啱咪玩小隻, 反正都係買番黎開箱, 然後就入櫃入箱...
根本英俊 發表於 14-1-2019 01:38 PM
如果R魂真係斷LINE, 我唔會再入LINE了, 一來下下推倒重來, 二來無理由玩到返轉頭!三來唔會覺得佢永世都係30 ...

之前笨大出過細隻星矢糸列咪一樣出剩冰河就玩完。哩家笨大係出批平系列引你買之後加價或魂限;到差唔多時候就摺咗再由頭玩過。
THOUTHER 發表於 11-1-2019 10:03 PM
如果B社真係想用gundam universe取代R魂,可能係自尋死路,當初食玩assault kingdom出得好地地,B社忽然 ...

認同,其他系都係各花入各眼(比如合金FA咁)......但呢套GU我都仲未搵到人話佢靚/正....
好事黎丫...  我寧願佢出條垃圾line,好過出Robot魂 2.0

RX-78-2 GUNDAM
2019年6月發售
$24.99 (US)
總高度:約150mm

XXXG-01W WING GUNDAM
2019年6月發售
$24.99 (US)
總高度:約155mm

RX-0 UNICORN GUNDAM
2019年6月發售
$24.99 (US)
總高度:約160mm

今後發售企劃中商品:

XXXG-01D 死神高達
總高度:約155mm

RX-0獨角獸高達2號機“報喪女妖”

ASW-G-08 高達巴巴托司第四型態

https://hk.gundam.info/news/event/news_event_20190215_001.html