Toysdaily 玩具日報

查看: 30673|回復: 122

[分享討論] Hottoys AOU War Machine Mk II 貨不對辨?

今次真心嬲, 你話個辨錯唔跟官方設定我去訂o既係我心甘情願
(好似mk43手炮咁,我算數), 而家官圖marking同showroom marking一樣,
出來實貨隻右手marking錯, 另裙甲同WM Mk2 1.0 marking一樣(即有星星拉花)?
有無攪錯? HT QC點做架? 咁都批得出街? WTF:53:

借cywatt大同cartoon大圖一用作個比較:
官圖

Showroom辨

實物
kofumanutd 發表於 26-4-2015 07:53 PM
唔好講咁多住, 分享下告到邊個階段先啦。同埋強力建議你告埋Marvel, 依家有可能係佢地一開始俾咗&#21 ...

由於我唔想打草驚蛇, 所以未有結果前我唔會話比大家聽,
(其實聽ching語氣, 我有結果都係唔會話你聽, 你咁曲線...)
但HT SB換左Demo辦(如果HT有種就繼續擺原本個辦),
我o既行動有少少影响, 我本來係上去影相o既...:$

仲有, 我都有留意ching你o既用詞, 唔係太客氣喎!:74:
如果唔啱聽你可以唔回, 我又唔係沖你而嘈!
我唔想同你o係度嘈, 總之HT貨不對辦係事實,
呢個係發行商同商品之間o既問題, 版權問題,
留番HT同Marvel去deal, 總之我只係想買o既貨同個辦一致,
有問題嗎? :78:

仲有, 呢度有班話玩具具啫, 駛唔駛咁認真呀?
咁佢地咁無要求我都無辦法, 我唯有祝佢地買親都
中sad, 減少我地呢d有要求中sad o既機會嘛!
反正對佢地離講, 玩具具啫, 中sad都要中得開開心心,
唔駛太認真o既:p
rrhk2013 發表於 26-4-2015 10:03 PM
唔出奇, 但問題始終係HT錯,
但唔認, 亦無公開澄清, 其他ching打電話去sb,
d staff又無料扮4條, 亂答一 ...

其實我完全明白師兄感受,俾千幾二千蚊為隻玩具為乜?就係為左佢夠細緻夠真實!唔係的話都唔洗玩Hot Toys啦!真係為左貪佢夠大件咩?所以我認為師兄投訴絕對有理!撐你!我都係睇左師兄個貼之後先放棄同炒家高追呢隻!

對於D風涼說話,例如(玩具,認真),真係聽到都嬲,認真係因為我著重件玩具,我並唔覺得辛苦,反而從中得到樂趣喎!講呢番説話既師兄,祝你有幾多SAD,中幾多SAD,到時你地可以提醒番自己,挽玩具姐,何必咁認真呢,中SAD都要笑住,唔好太認真,要有你地呢班無要求既玩家幫我地擋曬D SAD貨佢,我地呢班對玩具認真又著緊既玩家就唔洗怕中SAD啦,自然都唔覺幸苦啦:)覺得係偉論就快D留名啦:)話曬都係我第一次留言!

zoreyoi 發表於 23-4-2015 05:23 PM
我又再打過上去SB問
佢地今次話係因為唔俾用美軍logo,所以要改

唔用得個logo? 佢地真係吹得就吹:blame:
唔怪之得今次AOU WM mk2無人出果d非官方美圖啦,
根本班友仔知到身有屎, 上次Hotrod一樣限定都好快有人出圖...

連笨大呢d唔係專做美系figure shf都出得個
美國空軍標誌啦! 你堂堂Hottoys唔出得?
唔出得/改左唔早講?

shf war machine mk1

總之今次我一定做野, 有消息我再話比大家知!
sabaoth 發表於 28-4-2015 09:11 AM
我估E+既問題係, HT係開訂時, 大貨應該都已經造緊, 甚至已經攪掂晒。但DISPLAY個版都同大貨不同, 有故意 ...

Bingo! This's exactly the way I wanna tell!
roywong 發表於 28-4-2015 08:31 AM
其實而家出個版,跟著俾人落訂,係一般商品做法,通常會響訂貨個宣傳單張會寫,最終製成品可能有出入,圖片 ...

問題係HT出ad到出貨不足兩星期,
根本批貨就已過qc同做起, 但HT仲用個
美軍logo離出ad同做display叫人落全訂:angry:
原因何在?

知唔知一個杯麵廣告多隻蝦都可以比人告,
仲可以要求商品同廣告一致.
rrhk2013 發表於 26-4-2015 08:30 PM
(其實聽ching語氣, 我有結果都係唔會話你聽, 你 ...

強貼再留名, 真係無得輸嘅偉論。
呢度有班話玩具具啫, 駛唔駛咁認真呀?咁佢地咁無要求我都無辦法, 我唯有祝佢地買親都中sad, 減少我地呢d有要求中sad o既機會嘛!反正對佢地離講, 玩具具啫, 中sad都要中得開開心心,唔駛太認真o既

真心再建議你出多個貼講哩個偉論, 等多啲師兄知道支持你。{:1_377:}
rrhk2013 發表於 26-4-2015 08:30 PM
(其實聽ching語氣, 我有結果都係唔會話你聽, 你 ...

絶対支持C兄、無要求唔好買HT,買隻幾魚果D就OK la。
叫人唔好太認真果D,収 la!
kofumanutd 發表於 26-4-2015 09:48 PM
強貼再留名, 真係無得輸嘅偉論。
“呢度有班話玩具具啫, 駛唔駛咁認真呀?咁佢地咁無要求我 ...

咁鍾意留名, 比你留多個, 反正我唔興編輯,
通常鍾意highlight人地留言如放大加色,
都係有睇精神科o既需要...
ching要及早注意身體啊, 呵呵:shy:
zoreyoi 發表於 26-4-2015 09:00 PM
我諗緊會唔會係同法律問題有關呢?
美國對HT黎講都係大市算,而美國對玩具有好多限制
可能因為咁而唔可以 ...

唔出奇, 但問題始終係HT錯,
但唔認, 亦無公開澄清, 其他ching打電話去sb,
d staff又無料扮4條, 亂答一通,
之後仲鬼祟咁換左個辦, 當無事發生過{:1_204:}

不過咁, 呢度HT專用版, 好多人都話唔駛咁認真喎!
咁HT又駛咩澄清, 反正HT整舊屎出離呢度都有人話正架拉!

唔好講咁多住, 分享下告到邊個階段先啦。同埋強力建議你告埋Marvel, 依家有可能係佢地一開始俾咗啲唔可以出得嘅資料喎, 話曬你係為咗哩個咁咁咁咁咁细嘅印刷先去訂咖嘛, 就算出唔到點都要佢地一齊連訂加利息同埋道歉信俾過你先啱囉。唔係老吹咖, 已經由到至尾再睇咗一次你啲偉論先至有哩過可能滿足到你嘅建議。:35:
之前有師兄打左上去問,大貨marking先係岩。甘始終戲未上,只可以信住先
不如你貼埋你對嗰隻好滿意嘅PI1比4war machine嘅相先啦, 真係好期待你最後一次過貼曬全煱物先製霸相。:p

HT就話係Marvel叫佢地改WM II既marking
我就半信半疑
台灣聽日上畫,希望聽日就知到HT有無呃人
:36:
哩d咁明顯既錯,
如果真係Marvel話要改,
咁應該好理直氣壯丫!
點解唔一早公布,
係要出晒大貨畀人發現,
再開聲問埋先答一句!

大人做大事!
咁大間跨國公司做乜L咁小家!
d PR死架?

個FB淨係報喜不報憂!
淨係當班客係水魚!
:angry:
kofumanutd 發表於 22-4-2015 11:16 AM
不如你貼埋你對嗰隻好滿意嘅PI1比4war machine嘅相先啦, 真係好期待你最後一次過貼曬全& ...

你真係咁想睇, 比你睇住PI 1/4 WM  mk2個底盤
止下咳先{:1_203:}

再整張之前影落WM(當時仲未買PI 1/4同1/12)相過你睇下:

都係果句, 好懶影相, 仲要影隻咁大隻o既,
你等下啦, 不過我我就算po都會po去美系英雄{:1_203:}
rrhk2013 發表於 22-4-2015 11:36 AM
你真係咁想睇, 比你睇住PI 1/4 WM  mk2個底盤
止下咳先

Ching 隻細WM II係咩版本黎架? PI?
{:1_203:}訂左有貨唔通唔拎咩.....樓主都係袋住先啦....  ....不過可能要袋一世....

大貨嗰個咩標誌,辦嗰款先係真正美國空軍標誌=.=可能戲入面原創咗個虛構唔用得真標誌
所以大貨改返
Follower 發表於 22-4-2015 11:48 AM
Ching 隻細WM II係咩版本黎架? PI?

Marvel Select DST 7吋離o既.

PI呢隻6吋果時仲未出:

cartoon 發表於 22-4-2015 11:51 AM
訂左有貨唔通唔拎咩.....樓主都係袋住先啦....  ....不過可能要袋一世....

我諗緊消委會...
我唔要退款, 唔要錯款,
只想買心想買到的figure,

講真唔係因為D marking,
我唔會入多隻12吋WM mk2{:1_206:}
色唔對辨我都可以接受, 但D marking錯,
會好眼怨:70:
辦才對啦:
rrhk2013 發表於 22-4-2015 12:10 PM
我諗緊消委會...

支持 Ching!!!{:1_208:}
我fb看到畫圖,5星水貼代表美國、是iron patirot用的,辦的水貼代表空軍、才是War Machine用:

http://www.facebook.com/irontoyz/photos/pcb.657952807643861/657952417643900/?type=1&theater
http://www.facebook.com/irontoyz ... 229/?type=1&theater
http://www.facebook.com/irontoyz ... 541/?type=1&theater
rrhk2013 發表於 22-4-2015 12:10 PM
我諗緊消委會...

支持 x3:74::!:shiny: