Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Hottoys AOU War Machine Mk II 貨不對辨?

rrhk2013 發表於 23-4-2015 09:17 PM
唔用得個logo? 佢地真係吹得就吹
唔怪之得今次AOU WM mk2無人出果d非官方美圖啦,
根本班友仔知 ...

其實好多其他公司都出得,次次都係得Hottoys吾出得,野獸國1:1都係用空軍Logo,一樣無問題。:p:p:he:
rrhk2013 發表於 23-4-2015 09:17 PM
唔用得個logo? 佢地真係吹得就吹
唔怪之得今次AOU WM mk2無人出果d非官方美圖啦,
根本班友仔知 ...

笑左 ..... SHF 都得, HT 你真係好吹得

War Machine最後用返ironman3個隻色:x真係笑左

真的唔知係電影公司提供資料混亂定真係做錯吧, sideshow 最新的 war machine maquette 則同 hottoys 一樣落左五星水印,當然唔排除兩家公司都錯左, 又, 發覺電影中似乎 左膊marking 依舊是 FF, 唔係跟 mk 1 的ED,呢樣就 sideshow 做對了
有空請睇片

https://youtu.be/upNc8cH6cfo

跟本戲入面嗰隻係war machine mk2 1.0, 膊頭寫住FF, 2.0係寫住ED。連顏色都係mk2 1.0

[url=https://flic.kr/p/s1vr1A]

今天新相片
星星沒改

愛國者 同2.0  星星一樣`
昨晚看完,只看到肩膊是用FF,im3版水印!
咁攪法, 根本市面無一隻WM mk2玩具係跟
電影marking喎! Marvel真玩野, 而Hottoys所謂AOU
WM mk2, 個設定唔知點得離? 唔通同Mk43個紅眼頭
一樣係conceptual野?

HT貨不對辦已成事實, 但AOU WM mk2真實造型
到而家都仲係一片迷茫...
rrhk2013 發表於 25-4-2015 10:27 AM
咁攪法, 根本市面無一隻WM mk2玩具係跟
電影marking喎! Marvel真玩野, 而Hottoys所謂AOU
WM mk2, 個設定 ...

色來說,還是ironman3版本較正確

有無人去SB問下點解係ED 唔係FF睇下佢地點答
racingcrab 發表於 25-4-2015 11:06 AM
有無人去SB問下點解係ED 唔係FF睇下佢地點答

都係一句:「官方話要更改」:shiny:
benicecheung 發表於 25-4-2015 11:41 AM
都係一句:「官方話要更改」

等第二版?。。。。。。。。。。
奧創 發表於 25-4-2015 11:53 AM
等第二版?。。。。。。。。。。

不要有太大期待好了:ar:
奧創 發表於 25-4-2015 07:36 AM
今天新相片
星星沒改

因為全部都係用辦做展覽。