Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Hottoys AOU War Machine Mk II 貨不對辨?

頭像被屏蔽
rrhk2013 發表於 22-4-2015 12:10 PM
我諗緊消委會...
我唔要退款, 唔要錯款,
只想買心想買到的figure,

支持加油, 但真係要做同埋记得返黎更新做到邊喎。唔可以再俾h记係咁, 大家要團結買多啲其他品牌啲野。:74:
睇完戲證實真係錯先插都未遲,洗乜而家咁快就咁勞氣。
[quote]kofumanutd
mansit 發表於 22-4-2015 12:41 PM

有麥所謂喎, 真係錯嘅可以再大力啲插同上法庭; 如果無錯嘅話又可以插係h記小家鬼鬼鼠鼠唔早啲解釋清楚啫。不過點計都應該係錯傢多。
mansit 發表於 22-4-2015 12:41 PM

同意, 我都係等緊套戲上先action,
如果戲入面WM mk2真係五星marking,
我會180度大讚Hottoys跟進得好, update得快,
否則, 我會先致電HT, 無補救方法o既話...
消委會見...

所以而家唔攞貨住:58:
今次真係……復仇者聯盟對抗hottoys :he:
sundaydriver 發表於 22-4-2015 11:33 AM
哩d咁明顯既錯,
如果真係Marvel話要改,
咁應該好理直氣壯丫!

佢地小家,,,,,已經係個個都知,,,,,:78:
太明顯了。我不信ht故意做錯
kofumanutd 發表於 22-4-2015 12:38 PM
支持加油, 但真係要做同埋记得返黎更新做到邊喎。唔可以再俾h记係咁, 大家要團結買多&#21874 ...

我已經爬緊有關<商品說明條例>o既文,
香港有相關案例, 而家只等套戲上開估,
even結果套戲無交代個marking(eg. 睇唔清),
HT都已經違反左個別條例...
rrhk2013 發表於 22-4-2015 12:53 PM
同意, 我都係等緊套戲上先action,
如果戲入面WM mk2真係五星marking,
我會180度大讚Hottoys跟進得好, u ...

要唔要搵以和為貴&#22021;調解員厚多士(候德仕)做番個mediation,搵出大家&#22021;立場,達成協議和解,雙方不用消委會見呢?{:1_220:}
ChiuJai 發表於 22-4-2015 03:18 PM
要唔要搵以和為貴&#22021;調解員厚多士(候德仕)做番個mediation,搵出大家&#22021;立場,達成協議和解,雙方 ...

其實我無睇電視好多年LU,
不過你講o既mediation就係由消委會做,
真正執行法例o既係香港海關.

消委會攪唔掂, 投訢成立會轉介比海關
從條例跟進, 我基本上只係等消息.

大前題係套戲個marking係點,
係錯o既話我一定做野.
rrhk2013 發表於 22-4-2015 03:40 PM

貨不對辨?廠商已有保護自己的條款

已寫明
**Prototype shown, final product may be slightly different
**Product details could be subjected to change without further notice
rrhk2013 發表於 22-4-2015 03:40 PM

謝謝師兄解釋,我都係想講&#21523;笑&#21523;輕鬆&#21523;...有怪莫怪{:1_220:}
我都係今日取貨,沒有太著意個marking,睇戲relax為上,玩玩具娛樂無窮,不太sad貨就ok....