Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 3A Optimus Prime 新相曝光...開訂在即? 極之期待!

交叉人 發表於 5-3-2015 11:00 AM
是第一集造型嗎?其他集數拍得實在太爛,只當佢得一集,第一集最經典,雖然和天火合體實在都好型好霸氣

係第3集:):):$:$
太大件了!吃不消:78:
超港人 發表於 5-3-2015 07:58 AM
依件勁期待. 
復仇都行埋一邊!

我都係咁諗,等文哥等都頸都長,唔好令我失望呀
再唔開訂比HT放晒血了……:ice:

一路以來,基本上淨係得孩記文哥選擇,除非自己重塗(我唔識...:42:),否則睇上去都係差緊d,加上要顧及變形因素,外貌身形未能完全忠於電影原著版本(Takara果隻都正,不過要砌餐飽)......不過3a哩隻雖然變唔到形,但相信應該係最靚同還原度最高果隻 (唔計prime 1 studio果隻文哥雕像,正到爆,但勁貴...:()....)..同埋咁大隻文哥擺出嚟一定好有氣勢!!:35:
變唔變到形我唔太在意,反正都唔成日會變來變去,查實都係擺個靚pose display出嚟,所以最緊要靚~{:1_220:}
AVP仔 發表於 5-3-2015 05:47 PM
再唔開訂比HT放晒血了……

但呢幾日chappie 上畫, 應該趁機搞咗chappie先, 可能未有咁快有OP.

72吋Figure 發表於 5-3-2015 11:09 PM
一路以來,基本上淨係得孩記文哥選擇,除非自己重塗(我唔識...),否則睇上去都係差緊d,加上要顧及變形 ...

如果唔係好似有型友話老變要一定識變, 咁呢隻應該係最應該入手,  價錢, 大細都比較易人口.  唯一驚係之前張圖個頭太大.

我都有模型, 但要上色先係最大問題.
3A 太遲了, 買左e隻玩
amox 發表於 5-3-2015 11:54 PM
3A 太遲了, 買左e隻玩

哩隻係Prime 1 Studio 果隻嚟wor!!正呀!!{:1_221:}全身定半身像?
mj23 發表於 5-3-2015 11:53 PM
如果唔係好似有型友話老變要一定識變, 咁呢隻應該係最應該入手,  價錢, 大細都比較易人口.  唯一驚係之前 ...

其實要跟足電影而又要變到形,基本上係無可能嘅....:38:
72吋Figure 發表於 5-3-2015 11:58 PM
哩隻係Prime 1 Studio 果隻嚟wor!!正呀!!全身定半身像?

本來想全入 3A 嘅 TF系列, 但入左 prime 1 studio OP 後真係有d手緊{:1_240:}

ching 糸唔係入左 3A 嘅 bbb 同 megatron呀 ?

等 ching 睇靚相:shiny:
amox 發表於 6-3-2015 12:23 AM
本來想全入 3A 嘅 TF系列, 但入左 prime 1 studio OP 後真係有d手緊

ching 糸唔係入左 ...

係呀,BumbleBEE同麥sir都有入,好似話之後會出埋星星叫,正!
其實Prime 1 Studio 隻OP 之前都有過一陣子衝動想買,但買得文哥,又無理由唔買埋麥sir,因為麥sir都做得好正!!不過要買哂兩隻實在太貴,玩唔起,:(好彩3a出,價錢平好多又唔會做得差(我相信),舊化又係3a強項,所以一出即訂!:43:
mj23 發表於 5-3-2015 11:53 PM
如果唔係好似有型友話老變要一定識變, 咁呢隻應該係最應該入手,  價錢, 大細都比較易人口.  唯一驚係之前 ...

都系個句啦, 鍾意變就玩孩記。但我追求個種, 電影裏面嘅複雜機械人感覺, 孩記就滿足唔到我。
Prime 1 Studio果隻確係正, 但又冇地方放全隻, 胸身又好似唔夠多detail(半身睇到個身o既detail最正)
我都有入孩記可變o既leader class movie文, 但都想有隻上色一流o既movie文
3A正好補完我呢個唔想俾兩皮咁多但又想精細o既缺口
我朋友成日講, 變唔到形o既變形金鋼買黎做乜?
正如d人成日買玩具返黎唔拆, 只係砌牆一樣, 自己鍾意/開心咪得囉
不過呢個moment我多數土豪mode答佢 : 家陣我變得形有買, 變唔到形都有買, 買晒佢咪冇問題囉:DD

老變死忠都要接受下現實,   電影文根本就係生物老變, 同G1果D好唔同, 點變型呀

小弟覺得電影文1係最正, 去到4已經走晒樣