Toysdaily 玩具日報

樓主: R2888870007

[玩具攝影] 。|||||我的60cm 公仔貼圖|||| 。密斯威爾 的 To heart , k'on全系列制霸 01

回復  ORZ3000

上錯身体妝搞到黑哂
大大玩開咩玩具?見你個頭像都係公仔
R2888870007 發表於 25-5-2013 10:23 PM

玩開模型,pvc,figma等娃就玩左一年倒啦,因為玩得太雜,冇錢同佢地妝身:(
回復 30# 可變戰士

我知道有人會將DD放入防潮箱,咁梗係好過就咁放係個盒度,因為香港濕氣重,放得耐的話有機會膠質局變黃T.T:die:

好多人都中左阿絲娜dollfie dream XD,不過佢件衫有紅色邊,紅色也是令DD蝕色之一><
黑SABER ?係咪指ALTER?美白仲難打理,唔用得OXY去色移,會有變青的機會{:1_224:}

買娃的話,通常我都係幫襯原本幫襯開的代拍去日拍買,如果娃店就間間都有買過野,你話邊間好的話,其實好睇你中意邊間的service,實体店賣的價錢一定會貴D,所以睇你中意邊間鋪畀你果種感覺同佢賣ge貨O岩唔O岩你心意{:1_226:}

希望幫到你啦~~入左娃記得話我知啊XD
回復 31# ORZ3000

好正常啦,我都係將買PVC,黏土人,Figma,Game 的資金全數轉為玩公仔的資金,佢地D衫啊,鞋,頭髮,眼,小物果D野.........支出好鬼多{:1_240:}

你都得閒同你公仔影下相啦,多衫有多衫玩,少衫有少衫玩者,最緊要自己玩得開心{:1_220:}
回復  可變戰士

我知道有人會將DD放入防潮箱,咁梗係好過就咁放係個盒度,因為香港濕氣重,放得耐的話有機 ...
R2888870007 發表於 28/5/2013 01:11 AM

開頭係睇中隻momo, 不過已截單:die: 之後先出亞絲娜, 哩隻中&#21526; {:1_221:}

如果買 我應該會去油麻地某商場訂, 睇佢抽ae抽成點! 同埋睇佢實收幾$$

另外銀城地牢&#22000;間隻隻都太貴, 買唔起! 不過真係好齊款!

買唔買到隨緣喇! 買到第一時間話大大你知! :p
開頭係睇中隻momo, 不過已截單 之後先出亞絲娜, 哩隻中&#21526;

如果買 我應該會去油 ...
可變戰士 發表於 28-5-2013 01:32 AM

MOMO不錯呢,而且係預訂,一定唔會貴
不過阿絲娜又係"角色問題",睇完SAO一定死硬XDDDD
你睇下到時間鋪收幾錢,依家YEN平,有時日拍有機會平過代購:he:
就係因為唔係個個都拎得起咁多錢,所以地牢店咁齊款XDDD

話時話,你幫親果間鋪冇同你解釋AE , 打理公仔的注意事項?

期待你接到囡囡回來{:1_235:}
MOMO不錯呢,而且係預訂,一定唔會貴
不過阿絲娜又係"角色問題",睇完SAO一定死硬XDDDD
你睇下到時間鋪收 ...
R2888870007 發表於 28/5/2013 02:12 AM

momo可惜&#22175;遲&#21655;訂唔到{:2_251:}

asuna買唔到sd的話, 咁我7月都訂&#21655;azone隻妖精姬, 算係小小安慰喇!:34:

話時話, &#22000;間鋪只係去&#22000;個場買開&#22050;無意中見到佢門口貼&#21655;張momo我先入去問咋! 無買過&#22050;! :p

佢話訂asuna要快, 唔訂到時仲有貨佢都留返&#22175;炒{:1_212:} 說什麼話?(國語) :die:

如今次買唔到咪睇下將來有無&#21873;&#22021;囡囡先買囉! 例如黑雪姬{:1_221:}

謝謝大大咯.. 多&#21874;po相{:1_223:}

asuna現在日拍大約11w yen到~~之前有幾隻12w yen即決~~
dd不快買,越遲越少貨就越貴~~:help:

更正一下 sd = Super Dollfie 係Volks推出的球型關節可動人偶,比較像人
               dd =  Dollfie Dream 係Volks造形村所開發的內藏關節的球體關節人形,比較卡通

如果未玩過其實可以自己上Volks國際網訂散件自組先咁會平好多,其實色移問題真係好難避免,不過依家好好多,邊part色移就買番邊part~!!
同埋ae已經抽完了~~5月廿幾號已經開彩,ae其實可以自己上Volks國際網抽的,Volks收paypal 同visa~~不過好難中就是(我自己都唔中XD)
asuna現在日拍大約11w yen到~~之前有幾隻12w yen即決~~
dd不快買,越遲越少貨就越貴~~

更正一下 s ...
chiman0123 發表於 28/5/2013 10:24 AM

謝謝chiman0123大提供寶貴資料. :77:

我早一兩個禮拜都有留意日拍, 大約11萬yen左右結標. 12萬yen就未見過, 唔排除有.:67:

只於買唔買到就隨緣份, 睇下&#21946;唔&#21946;我心目中個價, 幾$就心裡有數喇! 底牌&#22175;嘛! {:1_203:}
:he:快墮進DD地獄吧~~!!
早排見12萬yen即決,可能比人買左!!因為我地呢d搵人代bid,即決會方便好多,因為追價好煩~~
我自己抽唔中都買左隻,運送中:D仲要都算靚價~~
快墮進DD地獄吧~~!!
早排見12萬yen即決,可能比人買左!!因為我地呢d搵人代bid,即決會方便好多,因為追價 ...
chiman0123 發表於 28/5/2013 12:23 PM

咁就恭喜大大:52:

點靚價法? 可參考下嗎? :64:

記得po上&#22175;欣賞{:1_221:}

其實係幫國內玩家買,國內玩娃風氣比香港大~~很多國內論壇都會有人放娃,佢地可以自己想要隻sd但抽開就當然抽埋其他娃,如果中左佢地放出黎會平d~!!不過有d風險就是,因為有d真係呃人,要自己好小心~~玩開就知道!!
我自己計埋運費就9k找幾魚啦~~都算靚價,因為就算ae自己抽中計埋運費都要7k左右~!!
依家都係多千零蚊姐~~:34:
其實係幫國內玩家買,國內玩娃風氣比香港大~~很多國內論壇都會有人放娃,佢地可以自己想要隻sd但抽開就當然抽 ...
chiman0123 發表於 28/5/2013 12:42 PM

即係上淘淘網? 不過真係風險大{:1_201:}

你買個價係可接受, 我問&#22000;間一開就差不多11隻牛, 點買得落手呢? :69:

仲話唔買咪留&#22175;自己炒囉!{:1_237:} :47: 之後先改&#21655;口風話10隻金牛以下. :67:

你就好啦! {:2_309:}

唔係淘淘網~~算私人交易吧~~不過之前佢都幫我買過野,咁&#21873;佢中左1隻~~
只可說真係咁&#21873;~~
淘淘網我見有~~不過好多時佢show個個價,但到你問說一係無貨,一係就第2個價~~:38:

鋪頭當然貴d~~佢都番黎個cost平極都要7-8k~~唔賣10k真無得執~~
又唔可以怪佢地,燈油火立,鋪租,人工都係錢~~
唔係淘淘網~~算私人交易吧~~不過之前佢都幫我買過野,咁&#21873;佢中左1隻~~
只可說真係咁&#21873;~~
淘淘 ...
chiman0123 發表於 28/5/2013 01:27 PM

有咩途徑搵哩類會? {:2_300:}

我理解香港地租金貴, 但如果yen係10算, 我都覺得係收哩&#21874;價, 但yen已插哂水, 不過都改返, 值得一讚囉! {:2_286:}

想問saber隻lily點解咁貴&#22021;? {:2_303:}