Toysdaily 玩具日報

樓主: R2888870007

[玩具攝影] 。|||||我的60cm 公仔貼圖|||| 。密斯威爾 的 To heart , k'on全系列制霸 01

我花係玩具太多方面, 又聖鬥士, 又模型. 又FIGMA, 又SHF...
睇黎我都要專一D先得
mf_c2000 發表於 22-5-2013 11:52 PM

好多靚的PVC我都忍左手{:1_200:},FIGMA又介埋{:1_198:},粘土盡量精簡{:1_207:}
咁先有錢可以幫D公仔妝身:42:
大大你好~~小弟都係玩60cm既公仔~~
不過係DD~的而且確空間才是最大問題~~~
我D囡囡每次影相都要搞一大輪至 ...
密斯威爾 發表於 23-5-2013 12:09 AM

C兄你好:)
開壇,著衫,拍攝過程,收壇都搞你幾粒鐘:cool:
DD係好物呢,見你頭像來頭不小:^
大冇相睇:57:

saber吃雪條 正:46:
saber個身咁黑o既{:1_197:}
回復 20# savage
saber吃雪條 正
savage 發表於 24-5-2013 10:52 PM

回復 21# ORZ3000
saber個身咁黑o既
ORZ3000 發表於 25-5-2013 07:38 PM

上錯身体妝:cool:搞到黑哂:no:
大大玩開咩玩具?{:1_219:}見你個頭像都係公仔:shy:
純粹想分享一下家中的娃娃^^
也方便回答大家的問題而不變成洗版003
不定期貼圖的唷^^
R2888870007 發表於 22/5/2013 10:03 PM

大大 小弟最近都睇中咗一隻SD, 想請教一下! 希望大大解答解答{:1_215:}

1.) 請問抽AE係咩嚟? :(

2.) dollfie 難唔難打理?

問住咁多先, 謝謝! :77:

大大啲SD好正{:1_221:}
儀態撩人。{:1_197:}
大大 小弟最近都睇中咗一隻SD, 想請教一下! 希望大大解答解答

1.) 請問抽AE係咩 ...
可變戰士 發表於 26-5-2013 09:55 PM

HI~C兄~~

我都係玩左一陣,大家交流一下吧~~
1-AE=after event,係VOLKS在DP後有一日係會發售DP的限定品,可以在店頭和WEB入購(衣物類)和抽選(娃類)。
詳情 volks website online shop
2.打理dollfie dream對我來說不太難,好像PVC打理就OK.
不過,講到dollfie dream,不得不題就是色移(蝕色),因為dollfie dream的材質問題,穿著深色衣服時染料會染到dollfie dream身上而很難去除,所以盡量少著深色衫為妙。

希望幫到你啦XD
儀態撩人。
上下盤 發表於 26-5-2013 11:01 PM

謝謝:35::35:
大大影D1/6都好正,背景同公仔動作都畀人感到好有真實感:love:
HI~C兄~~

我都係玩左一陣,大家交流一下吧~~
1-AE=after event,係VOLKS在DP後有一日係會發售DP的限 ...
R2888870007 發表於 26/5/2013 11:16 PM

1. 了解:35:

2.  我玩開合金魂同黏土人, 想睇下點保存好! 我驚要買埋防潮箱.{:1_207:}

我想買嗰隻好坦言係亞絲娜, 白色嘅衣服應該好啲呱!{:1_201:}

即係黑saber嗰啲都要小心啲! 大大喺邊度買有無好介紹? {:1_235:}  

多謝大大提供意見! :35: