Toysdaily 玩具日報

查看: 26992|回復: 37

[LBX] [情報]紙箱戰機新章<紙箱戰機WARS>情報綜合((更新33樓漫畫海報

情報來源:官方綜合網站
                J's Blog 正義隨筆
                巴哈姆特紙箱戰機版
[]內為翻譯((感謝正義姐姐
<>內為本人既感想
先係最早出現的官網圖

<發現主角樣貌 情報量並不多>
然後係2CH的文字情報((已經被刪除
[主角叫&#28716;名&#12450;&#12490;&#12479;]
&#12539;&#23398;園&#12418;&#12398;
    [學園為主]
   <個名叫得做WARS就一定冇咁簡單!!>
&#12539;LBX&#12398;目&#12395;瞳
    [LBX對眼有瞳孔]
   <雖然知咩樣(去圖)但係有冇特別功能就仲係未知之數>
&#12539;操&#32294;端末&#12364;&#25658;&#24111;&#12363;&#12425;&#12473;&#12510;&#12507;
    [CCM不再用手機而是用SMARTPHONE]
   <正義姐姐曰:擺到明係配合遲D個手機版Game啦喂>

&#12391;&#12418;上&#12391;言&#12387;&#12390;&#12427;&#23398;園&#12392;&#12363;男3人組&#12399;&#12510;&#12472;
[主要角色是男生3人組]
<正義姐姐曰:好吧已經有點GAY味出來了>
<唔通L5既野最終都會Gay化!?>
&#12539;登場人物A(主人公)&#12399;茶&#39658;&#12391;熱血&#12461;&#12515;&#12521;&#12387;&#12413;&#12356; LBX&#12399;赤&#12392;白色&#12391;&#12513;&#12459;&#12481;&#12483;&#12463;&#12394;騎士&#12391;&#12363;&#12363;&#12392;&#12395;&#12479;&#12452;&#12516;
   [主角A是啡髮熱血的角色,LBX是紅白機械感的騎士]

<模型圖都出埋黎 不過睇黎唔係HF>
   <個樣一開始唔太接受到…(雞冠仲係度!?)睇耐&#21655;總於開始順眼>
&#12539;登場人物B&#12399;&#40658;&#39658;&#12391;&#12461;&#12522;&#12387;&#12392;&#12375;&#12390;&#12427;LBX&#12399;&#12501;&#12455;&#12531;&#12522;&#12523;&#12434;&#12460;&#12481;&#12479;&#12531;化&#12375;&#12390;足首&#12424;&#12426;下&#12364;&#12461;&#12515;&#12479;&#12500;&#12521;
   [角色B是黑髮,LBX是巨狼型但下物泰坦化…]

<個樣比主角機好得多…BTW今代咁軍事化…唔通要戰爭!?唔係要保護世界!?>
&#12539;登場人物C&#12399;金&#39658;&#12391;&#12471;&#12517;&#12387;&#12392;&#12375;&#12383;感&#12376;LBX&#12399;&#12452;&#12459;&#12525;&#12473;&#12434;&#12418;&#12387;&#12392;&#25126;&#38360;機&#12387;&#12413;&#12367;&#12375;&#12383;感&#12376;&#12391;手裏&#21091;&#12418;&#12387;&#12390;&#12383;
   [角色C是金髮,LBX是像IKAROS但更加像戰鬥機的類型會用手裹劍]

<個人感覺係最美好既一部…伊卡洛斯系唔簡單啊!!!>
&#12539;&#12521;&#12452;&#12496;&#12523;機&#12399;紫&#12391;重鎧&#12391;二刀流&#12384;&#12387;&#12383; &#12371;&#12435;&#12367;&#12425;&#12356;&#12363;&#12394;
   [敵人機是紫色重即的二刀流]

<最醜係佢無誤{:1_222:} >
    <大家睇到呢到應該已經發現&#21655;…LBX既名係[LBX A][LBX B][LBX C]…最好係初期代用名啦…>
    <正義姐姐曰:日本那邊今期的COROCORO有一點點消息,有興趣的話可以去買來看看>
   [而新作的LBX模型會在4-5月開始陸續發售]
    <正義姐姐曰:所以W的模型真的出完了吧>
    <呢句唔可以比荷包君見到:cool: >
    <正義姐姐曰:因為好像有說是和前作不同的世界,所以「很可能」舊作的角色不會登場>
    <唔好咁啊日野!!!!!!!!!比番阿包我!!!!!!!!:angry: >
詳細的內容有待官方再公佈, 以下開放討論∼
                巴哈姆特紙箱戰機版
[]內為 ...
ThomsonTakHing 發表於 10-3-2013 01:44 PM

lbx 可再戰十年
愈出愈多唔同既配件XD~
合拼既可能性又大左~正

眼有瞳孔LBX有AI系&#32479;?會識講野?= =
回復 4# 出錢一丁
我估都係:58:
唔係既話&#21655;咩要強調佢?
好樣衰, 我完全唔識欣賞{:1_237:}
又可以慳返
冇錯!LBX可再戰十年!
:cool:d機設.......走火入魔
可唔可以好似第一章咁簡潔d  
又或學下徽章戰士
最好唔好再玩守護地球,剛剛W一部玩具就破壞成個軍事設施
回復 9# yugi
咁玩破壞地球wwwwwwwwwwwwwwwww
出得大濫…:unhappy:
d機設開始是是旦旦
LBX and LBX W was great..
LBX Wars...... no comment, really don't know how to appreciate their design...
其實普普通通講主角以世界第一為目標咪幾好....
成日都拯救地球真係好唔合理
                巴哈姆特紙箱戰機版
[]內為 ...
ThomsonTakHing 發表於 10-3-2013 01:44 PM

唔係呀麻,W&#21874;機出完,即係出埋阿基里昂爆氣form就完。。。 咁貞德D呢:*

男生三人組:(。。。隨時變&#21655;乙女向:die:

三個主角套衫係校服定軍服?
如果係軍服的話,各位有定心理準備呢套係紙箱戰機X機動戰士AGE{:1_229:}
所以最好係校服,最好係講LBX部參加校外比賽,LBX wars只係賽事名稱
LBX果然好似閃電11人咁,長做長有
但希望唔好再玩小學雞救地球啦
新機設定樣衰之餘,連名都廢事改,求其好似AGE-1/2/3咁算...
但3部野睇落好似可以變形喎:
電單車,坦克,直昇機