Toysdaily 玩具日報

樓主: ThomsonTakHing

[LBX] [情報]紙箱戰機新章<紙箱戰機WARS>情報綜合((更新33樓漫畫海報

回復 14# 鷹頭獅
係校服
2CH既情報係咁講既
不過個人認為係LBX訓練學校既機會好高…話唔定會變成軍校…
回復 15# finalfusion
嗯…日野係咁o架啦…
變形呢方面的確好有可能 LBX B(綠色機)已經確定&#21655;有得變[射擊形態]之類既野((張圖左上角
有得變形既話可玩性會大大提高 話唔定仲坑到錢:Q
但係變電單車…好難想像到
佢講左兩代都係小隊式作戰(前作成日都開無雙),我返而想佢大軍團打大軍團,感覺會比現在好....
看新章設定...我只想魯修修....
LBX果然好似閃電11人咁,長做長有
但希望唔好再玩小學雞救地球啦
新機設定樣衰之餘,連名都廢事改,求其好似 ...
finalfusion 發表於 12-3-2013 06:22 PM

點解你會知架{:1_236:}
就算係都會屈到ver2改造完先變到形
如果唔係點屈到班小學雞買佢ver1
btw...一蟹不如一蟹
始終奧丁先係LBX魔王機
LBX果然好似閃電11人咁,長做長有
但希望唔好再玩小學雞救地球啦
新機設定樣衰之餘,連名都廢事改,求其好似 ...
finalfusion 發表於 12-3-2013 06:22 PM

部LBX D寫明變形可能,比你恨到啦,應該變直升機喇

回復  finalfusion
嗯…日野係咁o架啦…
變形呢方面的確好有可能 LBX B(綠色機)已經確定&#21655;有得變[ ...
ThomsonTakHing 發表於 12-3-2013 07:02 PM

部LBX B個射擊形態好似係個背包變腳架托住支炮咁&#22021;?但係佢貴&#21874;,應該大部&#21874;卦

回復  鷹頭獅
係校服
2CH既情報係咁講既
不過個人認為係LBX訓練學校既機會好高…話唔定會變成軍校…
ThomsonTakHing 發表於 12-3-2013 06:57 PM

咁又係,只有訓練機先會用代號。。。軍校。。。AGE。。。{:1_229:}
我極想佢個故事好似<少女與戰車>咁囉,簡簡單單。仲可以講同校&#22021;小隊戰

至於樓上所講&#22021;集團戰,千其唔好,一係主角繼續開無雙;一係大亂鬥一團糟
其實LBX原設定係三對三,都唔知幾時變&#21655;LBX無雙{:1_237:}
部LBX D寫明變形可能,比你恨到啦,應該變直升機喇

部LBX B個射擊形態好似係個背 ...
鷹頭獅 發表於 2013-3-13 08:17

這是為日後出新 game - LBX 無&#21452; 鋪路
其實係咪套劇未出先用a,b,c呢d名ja:44:
其實看落又唔太差!:58:
小學生救地球呢招應該唔會改變架啦,因為間產唔會有第2招架啦,
你睇閃電11人第1,2套,紙箱戰機第1,2套都有用就知他無新意啦
所以我閃電同紙箱第2季已經放棄左
小學生救地球呢招應該唔會改變架啦,因為間產唔會有第2招架啦,
你睇閃電11人第1,2套,紙箱戰機第1,2套都有用 ...
shumanlii 發表於 13-3-2013 01:40 PM

如果閃電十一人係家教reborn個種黑社會劈友模式既動畫應該會好睇好多
又化身又化身武裝又極限合體
其實入面d人暴力到成日狗衝撞去自己友同敵人到
不如索性改做格鬥動漫好過啦...
至於LBX個邊...
成日有人問點解你班小學雞唔直接踩爆d LBX
點解唔直接用電腦head入LBX到shut down佢
2套野同一死症
劇情太小學雞但人設機設可以接受
如果閃電十一人係家教reborn個種黑社會劈友模式既動畫應該會好睇好多
其實 ...
hazeshadow 發表於 13-3-2013 08:45 PM

我諗起以前有套微星小超人,班主角細路又係唔識一腳啋死敵人反而自己變細比人追打:x
其實 ...
hazeshadow 發表於 13-3-2013 08:45 PM

其實LBX唔係玩具,睇暴亂時咩都可以破壞,就知有幾危險,
根本唔岩小學雞玩,個個都咁聽話,剩係係紙箱玩咩
踩爆d LBX都可以用太危險去解釋
但&#22730;人方面,講到佢地又毀滅地球又剩,不如拎把槍射死晒班小學雞,
即時無戲做{:1_208:}
其實套野係搵野黎做,shut唔shut down到,都係佢講晒
兩季都係:騎劫LBX,平亂,打BOSS,想連d小學雞都悶死晒咩{:1_200:}
這是為日後出新 game - LBX 無&#21452; 鋪路
804zaku 發表於 13-3-2013 08:58 AM

好老實,與其出LBX無雙,我寧願佢出死神無雙。。。仲可以卍解:)

其實 ...

套野本身就係比細路睇&#22021;,劇情小學雞好正常。。。
但係兩季都係同一模式就悶囉,其實好似第一季開頭咪好,比賽,比賽再比賽,劇情夠簡單。搞乜&#22050;小學雞救世界,&#21946;度磨爛蓆,不知幾想佢早&#21874;完{:1_222:}

所以呢套勁想佢今次以校園為背景
講&#21523;學園小霸王搶LBX零件主角強出頭呀,參加區內比賽>縣賽>全國賽咁
當LBX係競技動畫,Hei夠50集收檔。。。
回復 23# yugi

[願望]