Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: ThomsonTakHing

[LBX] [情報]紙箱戰機新章<紙箱戰機WARS>情報綜合((更新33樓漫畫海報

好老實,與其出LBX無雙,我寧願佢出死神無雙。。。仲可以卍解

套野本身就係比細 ...
鷹頭獅 發表於 14-3-2013 05:22 AM

其實紙箱戰機係偽子供向 特別係第一部
其實紙箱戰機係偽子供向 特別係第一部
ThomsonTakHing 發表於 14-3-2013 06:50 PM

點解咁講呀?
回復 32# 鷹頭獅
其實我起初都唔覺 只係覺得o的機設唔錯先睇既…
後尾係睇&#21655;J's Blog既後感先發現係…
以下轉自[J's Blog正義隨筆]
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
嘛,W我不敢說,但無印的劇情安排的確是很高水準的,從阿包過山車般的遭遇,金和爺爺的糾結,宇崎兄弟的關係,LEX的過去和陰謀… 這些都不是兒童向的元素

嘛,至少這些在我眼中是很好看的劇情

總不能因為兒童向這3個字而抹殺了作品的價值啊

我很記得AGE播放前日野的訪談,他的理念我是很讚同的
其實L5只是想做些令大人和小朋友都享受的作品而已(閃電的Wii遊戲也是這目的)
大人可以和小朋友一起玩遊戲,一起看動畫,一起討論作品的內容

小朋友喜歡看熱血看戰鬥,而大人就喜歡看劇情看機械人
(不忍說紙箱動畫的戰鬥畫面真是無法挑釁的好看,畢竟是全3D製作)
這層面來說LBX是很成功的,看模型大賣就知道…
可能你會說模型都是小孩子在買
但遊戲呢…?遊戲那50萬銷量不可能全都是小孩子

我有時反而覺得這些作品才有其他作品沒有的優點
(都是那句,近年的後宮、賣萌作品實在太多了)
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
BTW今日係Facebook專頁「LBX」度&#25598;到既新圖 應該係漫畫封面之類

其實我覺得LBX A同D係冇得變形既…LBX B果個都相當簡便
佢指既應該係武器既變形
((重點:有妹子(喂!!!!!)
對唔住各位
我對閃電十一人同LBX呢2套野真心左{:2_327:}

新主角機CM
http://www.tudou.com/programs/view/MNl27QmHeTY/

感覺好似獨角獸高達....而且講到主角會爆seed...
但我只關心隊長部新機:35:
唔好話我話,部野9成9出模型唔可以完全變形,
右係變到D右變唔到:cool:
BTW,新機右幾形仔:)
就第三輯黎講.........講國家亂戰小隊打來打去其實都好睇過第一,同第二成日一兩條友開無雙打d無謂敵人:69:又話要保護地球咁{:1_229:} 第三輯黎講算係實在好多:35:
機設都算係咁
唔好話我話,部野9成9出模型唔可以完全變形,
右係變到D右變唔到
BTW,新機右幾形仔
青色素組俠 發表於 22-8-2013 10:15 AM

但依我所見,佢好似真係做到接近全可變。。。頭,肩,背包都可變
係對手一定要換囉,只係睇佢對腳點變&#21867;