Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] MY聖衣神話專櫃(01-2016更新)!! ~ P.147 白銀聖衣天箭座!!

頭像被屏蔽
回復  ray文

唔容易架, 徐左價高之外仲要俾運費. 爆小宇宙個代價就系無限金錢, 今年用ge系我過 ...
nycwingo 發表於 8-11-2012 12:56 PM

所以有時為咗所愛, 係需要付出呢......當然要自己負擔到啦......不過當見到自己啲心愛物就真係好有滿足感呢.....好想可以睇到wingo兄嘅收藏呀....:D
頭像被屏蔽
我都認同爆小宇宙既代價就係金錢,笨大就係睇中我地呢班七、八十後呢家叫做手頭鬆少少,不停出新玩物吸血,我都係今年先開始後追d靚既神話,呢條大出血既路上仲有好多同路人,you are not alone!

多口問句,請問Wingo兄在那裡住的呢?
系啊, 其实如果吾系下年要搬新屋都唔会咁手紧, 因为咩都要至过晒D新要用好多 ...
nycwingo 發表於 8-11-2012 11:32 PM

咁真係要恭喜晒wingo兄呢.....終於可以有自己嘅天地喇.....:77:
真係好心急想快啲睇吓你啲收藏呀....到時有咩問題隨時大家研究研究啦~:)
我都認同爆小宇宙既代價就係金錢,笨大就係睇中我地呢班七、八十後呢家叫做手頭鬆少少,不停出新玩物吸血, ...
ahprc 發表於 9-11-2012 02:47 AM

所以話笨大幾識得搵$呢.....真係有大把人一同上路呀......:x
話時話我都好似未知wingo住外國邊樹呢.....:(
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  ray文

new york, 話時話我忙到連個NYcomic con都無去.....系e邊無香港同日本咁多動漫玩具展 ...
nycwingo 發表於 9-11-2012 01:08 PM

可惜呢, 我都好想親身去睇吓你地果邊嘅動漫展覽, SDCC好似都好正呀......我咪比隻mattel voltron斬到一頸血囉.....:70:

不過追到心愛玩物又真係好有滿足感呢, 但最緊要量力而為~ 玩得開心呀!!:)
頭像被屏蔽
回復  ray文

有兴趣第日未plan下过黎, 可以同我讲声我地一起杀&# ...
nycwingo 發表於 9-11-2012 10:41 PM

好呀..........:DD
係啦, 我都有入SDCC悟飯呀, 比佢玩死.....宜家真係多到水浸呀, HK都係三魚多.......:42:
隻SDCC悟空就真係天價喇......:30:
頭像被屏蔽
回復  ray文

只悟空我系后追, 系因为买左比达.  当时间鬼老 ...
nycwingo 發表於 10-11-2012 02:16 AM

咁又OK wor, 不過運費真係好金呀......如果唔係我隻百獸王啲運費都好襟計~:30:
頭像被屏蔽
回復  ray文

系啊, 不過人唔系香港無辦法, 又唔想煩香港D朋友,人情債仲難還.....其實今日仲金 ...
nycwingo 發表於 10-11-2012 03:07 PM

咁又係呀,人情家野都真係幾難還,所以除非不得以,都好少欠人人情呢…
希望你可以成功入手到隻正卡隆啦,唔洗成日心掛掛∼^^