Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不滅的英雄傳奇之He-man永恆國度 (2015年2月號)

奇雲兄。。。。未來會攪團購嗎? 係外國訂好麻煩呢!:﹣)
sueikai 發表於 11-11-2011 07:11 PM

各位~  多謝大家支持!!!! 難得大定對HE-MAN仍有愛~
其實團購是可行的~ 不過由於牽涉太多問題喇~
例如點樣集齊人數... 點confirm收大家既錢~!? 仲有快慢貨等
計算上每次數目不同價錢亦會有調整,驚會有誤會等等~
所以我唔想好心做壞事...免傷和氣了!

我想如果真係有大大喜歡個別叫我訂pm我比較好吧! 團購未免太大太多顧累吧

大家有興趣亦可以比下意見~~  最緊要大家開心!!! ^ ^
睇完好慷念~
我都係住係西環,
當時大部份he-man都係水街買,
屈臣同paterpen都有去買~
細過時齊晒HE-m ...
太歲 發表於 12-11-2011 01:06 PM

大家可能曾經擦身而過~~~~ haha!!!   
我一睇可以睇好耐~唔捨得走....
小弟末期 80 後... 同 HEMAN 無緣
但我諗 MOTU 系列o既 HEMAN 應該係吸引我去留意佢o既契機
無諗過美玩可 ...
玩具 發表於 13-11-2011 06:14 PM

多謝感激玩具兄~~~~   
果然英雄所見略同!!!!!  有時間我希望整理得好d~

希望繼續支持la~ ^ ^

即將推出預告

1月份有堡內守護神~~  Scorceress (卡通譯名: 女魔術師)

呢隻必要呀~~~ 做得好靚!!!!!   Teela可以一家團聚了~

另外一月可說是女角之月~ 除左Sorceress仲有She-ra既3位好姊妹!!!!  3pack裝女角系列~可能驚反應麻麻~ 所以會以3pack裝推出!!!!

Jewelstar

Starla

Tallstar

大家可能曾經擦身而過~~~~ haha!!!   
我一睇可以睇好耐~唔捨得走....
玩具烈士-奇雲 發表於 13-11-2011 08:43 PM

水街個間玩具鋪我諗都有四十年~
家陣都仲係度,
不過就無乜野賣~
如果係街坊都係個區有見過都唔出奇~
當時玩具鋪同模型鋪唔係咁多~
咁有無去創業太陽城間模型鋪?
以前我係個度打躉~~
好壯大o既heman呀~~~勁:71:
水街個間玩具鋪我諗都有四十年~
家陣都仲係度,
不過就無乜野賣~
如果係街坊都係個區有見過都唔出 ...
太歲 發表於 13-11-2011 09:59 PM

有呀~~ 不過以前我住係西環尾~ 我多數買HE-MAN去北街果間「嘉興」玩具,宜家都好似係度變左做文具店!!!!  創業我去買魔神英雄傳比較多~~~
有呀~~ 不過以前我住係西環尾~ 我多數買HE-MAN去北街果間「嘉興」玩具,宜家都好似係度變左做文具店!!! ...
玩具烈士-奇雲 發表於 13-11-2011 10:20 PM

呀~其實我都係住係西寶城個頭,
嘉興係唔係有閣仔個間呀?
家陣D玩具係晒上面,
當然都係無野買~
記憶中果個路口係仲未通到上山前係有大排檔,
個街口兩頭都有間文具鋪有玩具買。
記憶好模糊..........
不過HE-MAN當時真係間間玩具鋪都掛臘鴨咁掛晒係度~
呀~其實我都係住係西寶城個頭,
嘉興係唔係有閣仔個間呀?
家陣D玩具係晒上面,
當然都係無野買~
...
太歲 發表於 13-11-2011 10:29 PM

係呀~~~  就係果間!  不過論掛爉鴨~ 最經典莫過於灣仔皇后大道東既「榮華」!
我依稀記得西環尾近宜家「維壹」個位置,有間分店都有好多爉鴨架~
即將推出預告

1月份有堡內守護神~~  Scorceress (卡通譯名: 女魔術師)

呢隻必要呀~~~ 做得好靚!! ...
玩具烈士-奇雲 發表於 13-11-2011 09:08 PM

2012 年D 貨好靚呀。。。。一定要買
各位~  多謝大家支持!!!! 難得大定對HE-MAN仍有愛~
其實團購是可行的~ 不過由於牽涉太多問題喇~
例如 ...
玩具烈士-奇雲 發表於 13-11-2011 08:42 PM

奇雲你PM 我大家留EMAIL 聯絡呀, THX U
係呀~~~  就係果間!  不過論掛爉鴨~ 最經典莫過於灣仔皇后大道東既「榮華」!
我依稀記得西環尾近 ...
玩具烈士-奇雲 發表於 13-11-2011 11:21 PM

我食素...............
所以肉食既野已經無留意。
西環已經無晒玩具買~
同埋家陣既he-man好貴........
講開又講如果用當時既價錢轉做家陣既消費物價咁大約會係幾錢隻呢?
當時記憶中一包紙包飲品係個半銀錢左右。
而當時一隻he-man係28.5。
即係一包野飲既19倍,
家陣一包細紙包飲品大約係四蚊,
剩返19即係76蚊一隻。
:34:呢個計法都幾有趣~哈哈哈~~~
如果真係76蚊隻我諗會好似當年咁差唔多人人都有隻he-man~
我食素...............
所以肉食既野已經無留意。
西環已經無晒玩具買~
同埋家陣既he-man好貴.... ...
太歲 發表於 14-11-2011 12:08 AM

宜家d玩具已經唔係一般人玩~~~  亦可見現今玩具青黃不接!!!!   後勁不繼.....
宜家d玩具已經唔係一般人玩~~~  亦可見現今玩具青黃不接!!!!   後勁不繼.....
玩具烈士-奇雲 發表於 14-11-2011 12:19 AM

係呀~~真係好貴,
曾經閃過想買一兩隻舊he-man回味下。
但諗一諗都擁有過就無謂買舊款,
咁不如買新款he-man玩下啦~
睇一睇個價錢.....肉痛。
所以無買。
然後諗一諗....有時間自已雕隻骷髏魔順手做教學post算~~
今次真係估佢唔到係上過黑色星期五~ Mattel攪左個crazy sale!!!!
第一日25/11只係做少少特價減大約2 usd~  到最後一日28/11當晚Mattel唔知做咩係咁將過去出過既部份款式陸續以低至usd 10(未連shipping)清貨~ 好多款仲要係剛出不久!

好似Man-E-Face, Bow & Catra等~ 均低至10usd即係為係一隻全新$80一隻!!!!!   就連大受歡迎既Battel Cat都只係賣15usd即係大約$120一隻~ 真係從未試過瘋狂減價~  不過好多款式一開售不久已soldout~  之後分別唔同時間再推出一d款式! 真係要唔訓把握時機先搶到好野~~~  請問各位大大又有否收獲?

唔知christmas會唔會再有類似活動~!?   真係要密切留意~  > <

Black Friday Sale
Sale starts: 11/25/11 12:01 a.m. PT
Sale Ends: 11/28/11 11:59 p.m. PT

It's our biggest blowout of the year! Not only can you pick up those figures you missed during the year, you can get them at discounted prices and save on shipping! The sale starts on Black Friday and ends on Cyber Monday, but shop early for best selection because supplies are limited. And check back often, because you never know what surprise products will come and go!

GET THIS! When you purchase any three 12" Movie Masters&reg; figures all on the same order, you'll get them at 50% off the regular price.

Please Note: Mattel reserves the right to change the sale price at any time and all sales are final.