Toysdaily 玩具日報

[其他] 死毒男家中一角

玩玩具唔等於毒男。
16歲玩玩具比人笑,咁我o地班老鬼點算?

如果你唔介意,我持老賣老講幾句:

「俾人笑」好多時取決於你o既態度,
如果你玩玩具玩得尷尷尬尬驚驚青青,就肯定會俾人笑。
玩得大方 D ,亦平衡一下其他興趣同生活。

再有人敢串你o既,
望住佢,禮禮貌貌咁問下佢:

「關你_事?」  

Garycharm 發表於 7-3-2011 03:26 PM

常威 讚最尾果句好 _ 好!:71:
有時侯唔係你自己覺得自己毒唔毒
因為形象係由別人眼中看出來的, 而事實十個有八個都覺得玩玩具好毒
所以 ...
mcmug 發表於 7-3-2011 04:46 PM

我覺得如果真係朋友唔需要隱瞞:65:
但係樓主眼中果班"MK"其實應該唔係D真正朋友咪唔好理佢地囉:ar:
我平日照正常人咁打扮下,做運動,正常社交活動:78:
我D朋友未上我屋企之前覺得我完全同毒扯唔上關係:36:
到D真正既朋友即使女性朋友上黎我屋企玩我一樣可以比佢地睇我玩玩具呢一面:35:
佢地最多咪笑你1,2句:what:
之後咪又係繼續同你做朋友,一齊玩,一齊出街:^
最緊要係你同佢地相處時比人既印象同自信:!
P.S.我依家讀緊一樣同時買玩具+陪女朋友,只係睇你點分配D時間同金錢:43:
玩下玩具姐,冇話毒唔毒ge...人地點睇,人地ge事!放鬆d  la樓主!
回復  verywai

當你們見過我班上的同學,便知道我為何這樣說了,班上90%的人也是MK視覺系常常都用D ...
061221 發表於 7-3-2011 03:37 PM

G shock都羅黎鬥.....你d同學就真係小學雞勒:66:

oh!估唔到係到遇到同年既人:D做個朋友吧!玩rider,one piece呢d都唔算毒,玩d抱枕果d就毒到喊:o不過最緊要自已開心姐:74:駛_理人講乜_咩,你地班果d mk童話你,你咪講句[你地班遺棄童年既廢物唔好同我玩]!:74:
放心!! 睇你D玩具都唔係好毒啫!!
16歲,同朋友、同女仔食下飯都駛唔少架!!唔好買咁多玩具喇!!
第時 ...
Kel 發表於 7-3-2011 04:41 PM

我既女人都係愛我既才華多d
識親既女友都係茶記食飯搞店:35:
玩玩具唔會係小學雞~
因為而家d玩具咁鬼貴 小學雞係玩唔起的~!!!!
oh!估唔到係到遇到同年既人做個朋友吧!玩rider,one piece呢d都唔算毒,玩d抱枕果d就毒到喊不過最緊要自已 ...
阿瞬軍曹 發表於 7-3-2011 05:49 PM

其實你睇人玩抱枕毒既心態咪等於人地睇我地玩玩具既心態:(
大把前途
小唔小學雞唔係睇你有冇g shock, 買幾貴o既衫~
依我睇, 佢地先係小學雞~
另外, 得罪講句, 你呢度算得係咩~
真正成屋都玩具o既大大, 呢度為數不少, 當中出口成文, 有內涵o既亦多不勝數,
16歲就好好地讀書, 豐富你o既人生, 就算你好似古天樂咁咁多玩具都唔會有人話你~
回復  verywai

當你們見過我班上的同學,便知道我為何這樣說了,班上90%的人也是MK視覺系常常都用D ...
061221 發表於 7-3-2011 03:37 PM

鬥in鬥貴先係小學雞  :38:

出得黎做多幾年野,有邊個買唔起iPhone?係想唔想,覺得值唔值架姐

我而家同人比較...  通常都係睇下人地有幾孝順...  我又做得夠唔夠...
其實你睇人玩抱枕毒既心態咪等於人地睇我地玩玩具既心態
manlok 發表於 7-3-2011 06:06 PM

呀:60:係bo:Q其實毒e個字真係有好多唔同睇法:!

玩玩具=小學雞? 咩道理:?
就算人地玩股票玩車玩女人都係玩姐 ((雖然對比玩具係貴左D:34:

但係都唔代表佢地成熟既姐

人緊係有唔同既興趣架啦

有時係FB POST下相先知有好多FD都想追下童年回憶
有D仲一齊分享好相添:52:
我媽都成日話我15仲玩埋尼啲野
咁低b
但我覺得玩玩具係一種喜好
同低b冇關既
仲有我都有身邊既朋友有玩
成日都一齊行街睇玩具
所以冇咩問題
但學校真係好小人玩玩具
我only中意predator xd
+上仲細好$買玩具
要自己saveT~T
玩玩具唔會係小學雞~
因為而家d玩具咁鬼貴 小學雞係玩唔起的~!!!!
pakki003 發表於 7-3-2011 06:05 PM

我一隻1/6貴過佢隻G shock
我玩玩具 同我行出黎型唔型 毒唔毒 無關係架渦~~