Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 皆旺地庫垃圾岡

頭像被屏蔽
其實每個場都有幾間呢 d 唔知點生存o既鋪頭o既咁又...
信和又有
現時又有
玩具 發表於 5-1-2011 08:13 PM

駛克淺...
我上次見到距有個熟客定朋友問距盒飛機系咩樣,距就話開黎睇lor,當個人準備開時想叫距攞間尺開時,距話唔緊要啦,直接開啦:ice:
我當時真系灰曬,睇黎間野好多玩具都系比人開過:@
駛克淺...
left1221 發表於 5-1-2011 10:58 PM

唔奇唔奇~
回復 74# 蝦您波凸

我有次問佢盒限定白騎士係點樣架, 佢都好好人咁開左盒模型俾我呢個路人睇下lor..
雖然我係睇樣都知多數係唔買架...:55:
呢間野算把啦:38:反而每次落地牢都係轉左先既,最尾先到佢:45:

行過見到面既就撩下你:呢排玩開咩呀?我FD就敷衍下佢:冇呀,都冇咩好玩:ar:我連應佢都費鬼事應之後望兩眼就走人{:3_127:}

皆旺2樓幫襯得最多,又多D野睇,價錢亦算最平,地牢1年都唔知有冇幫襯過1次添呀:?
咁各位地庫一落樓梯個間又點睇?
咁各位地庫一落樓梯個間又點睇?
ranger_ckk 發表於 6-1-2011 10:10 AM

多女 figure o個間 ? 貨物種類唔多, 無幫襯過...
皆旺 D 鋪,間間都擺曬 D 貨出走廊,大吉利是講句,真係出事都幾大劑!
皆旺 D 鋪,間間都擺曬 D 貨出走廊,大吉利是講句,真係出事都幾大劑!
hk小文 發表於 6-1-2011 11:35 AM

係係係, 特別係早排裝修, 個出口就連去開熟路既人一時間都唔易搵倒
有事都真係幾大鑊.....
其實個場店舖質素有少少參差
但都有 OK 舖
地庫左邊一落第一間, 貨品四正, 貨錢 OK
地庫左邊大櫥窗, 貪佢貨夠雜, 得閒可以尋下寶, 間不中會執倒好野 (一手/二手)
地庫同樓梯對角果間 OP 專門店, 由也苦玩到開舖, 態度好, OP 貨夠齊, 得閒會鬆手平D (唔係四眼仔果隻 "平俾你", 而係正常價之下平俾人), 又會主動俾人揀貨
Mandy 星戰, 當然不得不提~ 好舖之一~
一樓.....美玩跑跑店, 對我呢d 美玩 6" 死士黎講, 真係唔好執~
再上去....二樓, 又係尋寶地, 雖然個別店舖臭晒朵, 但好多店都有靚價貨
三樓, 電梯對正果間又美係又龍珠又 OP, 想追番大旦既好地方, 而且店舖整齊, 員工態度好
試過有次買大旦俾我換左兩次 (我都好唔好意思, 但咁岩兩隻既樣都上油撻左Q)
三樓..........冇lu..........相對弱D.......
回復 87# movie_arms

我好少行皆旺, 可能一個月1-2次左右已經算多了.
同意brother, 我主力都係b/1 star war那間, 同1/f美玩的那間, 一般我上完2/f就直接走人了.
(可能我只玩美玩figure啦) 如果一定要彈, 1/f的間shop有時d貨放得比較亂, 又無價錢(入面的貨), 攪到見到想買的, 都唔好意思問價錢或拿來看, 因為見店主都已經好忙啦~
其實個場店舖質素有少少參差
但都有 OK 舖
地庫左邊一落第一間, 貨品四正, 貨錢 OK
地庫左邊大櫥窗, 貪佢 ...
movie_arms 發表於 6-1-2011 12:56 PM

我去雞旺只會睇兩間...
1. 地庫OP個間,可以上網睇佢有咩貨...
2. 3樓OP個間,價錢雖貴少少,但訂左價一定有貨畀...
o個邊真係賣好多二手野,畢竟佢地都係打正旗號收二手玩具,自然會放出黎賣,撈埋d新既,只可以自己小心d check,衰多幾次就會有經驗(事實黎的=.=)
樓主講o個間野,我次次都係經過望望,因為實在貴得離譜,行多幾步路先買就可以慳返車錢搭的士返屋企,
真係有好舖的,一樓上二樓電梯一出附近o個間,幫襯過3次,3次都係可以以低價買入新出既玩具(即新出既玩具,行勻咁多間包括深水步,都係佢最平)
回復  movie_arms

我好少行皆旺, 可能一個月1-2次左右已經算多了.
同意brother, 我主力都係b/1 star w ...
jeffloh 發表於 6-1-2011 01:58 PM

美玩店真係買少見少喇.....
不過其實即使係過去美玩既人氣都總係唔及得上日玩
想當年沉醉於魔戒, Spider-man movie, X-men movie, Mcfarlane Matrix, Austin Powers, Star Wars.........
果時想搵美玩都已經唔算多店舖......
不過後期自己都投身日玩~
呢家, 美玩真係愈玩愈冇, 一來店舖相對少
二來我始終好難接受 3.75 (Star Wars 除外), 所以自己既玩具櫃都係已經由美玩當家變成日玩當道~