Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 初玩sic悲忿一報

換裝之前可以浸下熱水或用風筒吹下,等d膠軟左就冇咁易爛
Mine also the same, the join of the Wolf Ophn is broken at the first i bought it...sigh...:56:
唔明你講係咪我個情況,,以我所見,,,,入面銀色柱體唔知係咪你所講既金屬,,但而家係黑色膠圈斷左就圈唔住 ...
神風的清響聲 發表於 2010-3-13 04:34 PM

無錯無錯,就係果條[ 金屬柱體 ].....同果個[ 黑色膠圈 ]。
1. 我意思係,由個[ 黑色膠圈 ]到....''頂''果條[ 金屬柱體 ]出黎先
     (可能已經自動甩左出黎lu...),

2.頂左條金屬柱體出黎之後,先去痴個[ 黑色膠圈 ],

3.[ 黑色膠圈 ]痴好之後,將佢既"內徑"磨大少少(汪意係少少!)

4.整番好個[ 黑色膠圈 ]之後,先將[ 金屬柱體 ]插番入去~

5.咁就完成~~~*:43:SIC既膠,係超化學.....所以幾時玩佢,都要好小心先得!

(好對唔住,D相已經無哂......無得post出黎比大定睇....:55:)
It seems so many problems in SIC series and Bandai should pay more attention on it! :!
回復 7# waialan

你隻龍騎真實淨.

我個隻一開, 之後想換前手臂, 斷左. 把幾火, 即刻掟左去垃圾桶
回復  waialan

你隻龍騎真實淨.

我個隻一開, 之後想換前手臂, 斷左. 把幾火, 即刻掟左去垃圾桶
暗黑王風雷 發表於 14-3-2010 03:30 PM

:77:可能係初版ga 關係掛...隻野我好早買ga.....
換過好多次裝...又跌過幾次都係無事.....lucky:(
可能係初版ga 關係掛...隻野我好早買ga.....
換過好多次裝...又跌過幾次都係無事.....lucky
waialan 發表於 14-3-2010 04:20 PM

絕對係運氣...因我的亦是初版...
龍騎同555系列我都爛過無數隻
龍騎關節修理還可以
555入釘關節最煩,一整都要成星期
的確是令人無癮:47:
SIC!!!!

我隻鐵兵!一開盒!一郁隻手,咁就斷左~~

又一個sic受害者.
又一個sic受害者.
好彩暫時未遇到....攪到我唔係咁敢追之前個d 主角d 我仲有龍騎同劍同響鬼....呢幾隻睇來都係高危一族....:69:
我又係呀, 隻龍騎broke his arm a long time la ~ AFER OPEN THE BOX FIVE MINS , SO SAD LOR ~@@
頭像被屏蔽