Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 初玩sic悲忿一報

,,,,,,,,
:80:
我都係啊!!!!!!!!!!

手腕位買返黎發現有裂痕

搞到依家唔敢抆返隻手出黎!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

以後都唔買..同以後都唔敢去"果到"買  
HoTin 發表於 13-3-2010 04:12 AM

應該在何處買都沒有關係, 多數是設計和用料問題, 就好似Turn A合金咁, 十隻有9隻爆肩甲接位
早期既SIC多缺憾
龍騎系列除左長短腳之外,手肘同膝蓋關節極易爛,換裝少D玩好
555系列就已經叫做好左,係腰 ...
edmund 發表於 13-3-2010 03:57 AM

同意
我隻龍騎就係咁左手右膝蓋關節爛左....
隻騎士同王蛇個膝蓋關節有裂痕...   :die:
so far黎講, 我未試過玩爛過一隻sic
但sic真係一樣唔適合換裝黎玩既玩具, 每換一次, 都有爛既危機, 所以換定左就算lar~唔好成日換黎換去
S.I.C. 唔係咁岩囉黎玩, 好多時買返黎都逼於無奈擠擺. 所以而家都買少左, 因為我係鍾意可意得閒轉下pose個D. 舊個o的ball joint 換件就最危險.

由電王個D開始先比較安全, 換手易好多. Decade同 Kabuto 換件變身都好易攪, user-friendly 好多, 有明顯既改善.

以前 Black, Kuuga, 影月個D要換件真係差D比佢整損手
:80: Maybe, I've just started to play S.I.C. since Den-O series, so haven't encounter CHing's experience.:64:
回復  cheung2701

我隻35又係壯士斷臂, 好在斷係個較位, 用AA膠痴左又郁得返, 不過見過鬼都怕黑, ...
wilson917 發表於 13-3-2010 01:40 AM

係wo,,醒唔起可以用blue tack,,,,實左而家,,,/.\
其實唔洗痴實佢嫁,
我之前都有sic faiz系列....
全部腳部既關節都裂開左,因為根本唔岩位[ 個黑膠圈圈細左 ...
Karaku 發表於 13-3-2010 03:06 AM

唔明你講係咪我個情況,,以我所見,,,,入面銀色柱體唔知係咪你所講既金屬,,但而家係黑色膠圈斷左就圈唔住條柱體,好高技巧你既做法,,我新手,,一怒之下承受唔到個種一開齋就乃野既知味,,所以痴住佢先算,,
仲有隻sic 29,,,想問架電單車唔會變形都有斷既危機ma??
sic........華而不實之作....唉
這就是SIC的特色嘛~

SHXT~原來咁易爛!IC~
我都試個...隻sic limited裁鬼第一次一開盒就爛左隻右手...我啞左....
相反隻龍騎就點玩點跌都唔爛
其他只 ...
waialan 發表於 13-3-2010 01:11 AM

我隻龍騎斷腰喎
回復 11# waialan

AGREE~!!!!!係YAHOO見響鬼炒到咁貴, 但關節就........咁多錢我買限定好過啦
回復 23# 神風的清響聲

BULL TACK係幾好用, 痴腳板底幾好, 企穩隻野
這就是SIC的特色嘛~

SHXT~原來咁易爛!IC~
知行者 發表於 13-3-2010 06:14 PM

無錯!:blame: