Toysdaily 玩具日報

昨 2 小時 , 旺角道發生一宗多人死傷交通意外 ,

昨 2 小時 , 旺角道發生一宗多人死傷交通意外 ,
據現場消息指 ~
一架來往落馬洲及旺角小巴懷疑車速太快收制不速
閃避一架九巴而撞上行人路 , 多名等侯往竹園的小巴站路人閃避不及
小巴最後撞入海皇粥店 ... 造成 2 死多人重傷 !

主播 : 呀華偉 ~ 宜加呢個邊o既情況係點架 ??

我 : 係呀 , 大均 .... 宜家現場呢度有 4 部警車啦 ~ 約幾十位警員係度問緊事發o既時候在場o路
人架 , 而且旺角道o既呢一段已經封左架啦 , 唔少行通宵的 N 車同小巴都轉晒路線 ....

主播 : 咁現時傷者o既情況呢 ?

我 : 據現場消息指呢 , 已經有 2 名傷者當場不治架啦 , 而且亦有唔少係度等候返竹園小巴o既
路人受重傷 , 由於今晚係星期五 , 多左人夜番屋企 , 當時呢度係有好多人係度等候架 , 場
面一度混亂 ! 特派記者 華偉度諾德嘉報導係咁多 , 交返比新聞部 ....

嘩~ 好彩我冇早收工咋 ....
如果唔係訓係到重傷果個一定有我份 ~
好彩!好彩!!
你在旺角返工?定還是放工返屋企一定要經旺角呢?
尋晚呢個時間晌mk同同事食緊飯.......
我係銅鑼灣 , 不過夜了要返黎旺角呢邊轉小巴 ~
就係果架返竹園o既 ~
如果我當時都係度等緊車的話 !
今日我已經上唔到 td 啦:55:
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 13-6-2009 02:28 PM 發表
我係銅鑼灣 , 不過夜了要返黎旺角呢邊轉小巴 ~
就係果架返竹園o既 ~
如果我當時都係度等緊車的話 !
今日我已經上唔到 td 啦:55:

你鴻福齊天,一定無事嘅!!
吉人自有天相!!!
還好我唔係住竹園,不過我搭開既兩條通宵小巴都有行呢條路............