Toysdaily 玩具日報

查看: 6708|回復: 19

Hottoys 「The Spirit」介紹分享(='C'=)

遲遲未出post, 只因為upload相果條link死咗link…而試用其他「網上相簿」, 但操作方面又難上手…原本寫好一大篇近300字嘅文章, 但一「按」傳出後, 竟然只有顯示1/4嘅文字。望下個鐘…已經成凌晨兩點…所以「廢」咗個post~第日再重新寫過另一篇…呢篇文章可謂係小弟出咁多figure post之中, 最出力、最用心嘅post~將一款完全俾人忽略嘅「Hottoys08-09年度嘅”0” 人氣之作」- The Spirit~為大家介绍!

究竟佢係一件「為儲單入VIP先至入手」嘅item?或係一件「滄海遺珠」嘅item?
好肯定話俾大家知, 呢款Spirit嘅1/6 figure破咗我「開盒影相數量」嘅紀錄!
我竟然一口氣幫佢影咗63張相~當中再刪除咗10多張~ 一路影一路擺pose。 tie及大褸有內藏鐵線, 再加埋我早前所入嘅「可駁長、扭動figure支架」放上去玩~ 好正! 可以set到好多「型到爆」嘅「驣空姿勢」!

逐件介紹~
帽子 - 係同之前款MJ figure一樣, 係用絲絨物料。(同官網吾同)

面相 - 面色冇官網圖咁好「血色」, 咀唇顏色再深色會再好d。相似度嘛…係幾似電影中真人。(套電影我睇咗N次, 信我~)皮膚質感係屬於08年技術, 即係冇09年d技術手工咁勁~

鞋子 - 相信好多人吾會留意到,Spirit係着CONS品牌嘅one star系列黑色sneaker~簡約中帶點「潮」。我buy~

衣服 - 並吾係用100% cotton造, 反而吾會令隻figure咁「谷」。內藏鐵線令佢型仔指素倍增。:36:

配件 - 槍!!!! 一定講佢先~(我一開盒立刻拎佢出嚟玩) 好正!!! 但我開心得太早…:44: 因為係「冇」一隻手for佢揸槍。:38: 支槍係for 「Octopus」揸, 只係生產成本問題而「讓」枝槍俾Spirit boxset~ 手扣…我係最後先至拆出嚟玩…都好嘅…用嚟「鎖」阿Joker都好玩~

什麽電影口啤、票房…I don’t care~我係buy佢嘅「簡約但突出」嘅外型。但估吾到「佢」竟然可以令我玩足成個鐘多d…
我嘅感覺係, 「佢」吾係一款「話題作」, 但玩上手(尤其係喜歡玩pose嘅人), 係好好玩~

慢慢欣賞相片~第一次用新link去post相,操作上有d麻煩。post相片有多少吃力...請支持下我…

十卜:71:
我搵我隻 octopus 出黎支持大大你∼!! :71: :71:

鞋底係唔係白色?!?:shiny:
原帖由 Jimy 於 7-6-2009 12:10 AM 發表
鞋底係唔係白色?!?:shiny:

係黑色,只係movie入面玩colour tone~先至有個shot係白色~
原帖由 sumsum.com 於 7-6-2009 00:12 發表 係黑色,只係movie入面玩colour tone~先至有個shot係白色~

整個鹽田比佢踩下先有白色家....哈

HT快D出埋其他3個女角喇:46:
其實呢套係出得好好我竹覺得尤其係黑鬼!!但耐何套戲唔紅...當我想睇到戲的時候令自己中毒...但我d 朋友都話不睇七擒七縱七X狼中好......:cool: fined

樓主有有入埋黑鬼真係好正我好想入:)

Nice!:71:
原帖由 Jimy 於 7-6-2009 12:19 AM 發表

整個鹽田比佢踩下先有白色家....哈

HT快D出埋其他3個女角喇:46:

其餘3位靚女?算把la~:26: HT連有關系列「專用纸袋」都廢事印製...
「Spirit」個project玩完la...:31:
原帖由 heewing 於 7-6-2009 12:43 AM 發表
真係要好鍾意套戲先會buy....個頭真係唔似最近出0既感覺....質感太滑淨了...:58:

「佢」面相實物嘅質感係=Two Face一樣。:65:
呢期咁多人post 「Predator」,所以我吾打算post...
反而呢隻Spirit令我用心去介紹~:43:
原帖由 sumsum.com 於 7-6-2009 12:51 AM 發表

反而呢隻Spirit令我用心去介紹~:43:  

全完感覺得到啦~~~

期待大大繼續出多D報告~~~:)
如果出Eva Mendes。。又係嗰句--- 我會仆到去訂!!!
本人沒有看過這齣電影, 不知道它的內容, 但看見樓主的相片, 四把熗合成一把, 即時聯想起國產零零柒內達聞西的"攞你命三千", 把多種武器合併成一把, 得嗒笑! :58:
(純粹吹吓水, 別無他意)
依隻野無咩人講, 多謝你嘅分享:71:
nice photos , support:77: