Toysdaily 玩具日報

潮流特駒:「有玩SIC嗎? 入黎talk下啦!」

原帖由 crow 於 15-11-2007 03:07 PM 發表
請問有冇大大有玩開龍騎系列?我前幾日買o左盒全新SIC24, 一開盒想同騎士換甲做生還騎士.......點知:50:
D黑色關節(手,腳,心口)斷晒 :70:
反而隻皇蛇只係關節鬆.......:56:
我都買過其他SIC系列 都冇事,係 ...

會斷:47: 咁我同唔同faiz換狼....
原帖由 犬崎舞風 於 15-11-2007 03:10 PM 發表 會斷:47: 咁我同唔同faiz換狼....

我D響鬼同劍 換甲都冇事,點解係得騎士會斷關節:53:
原帖由 犬崎舞風 於 15-11-2007 03:10 PM 發表

會斷:47: 咁我同唔同faiz換狼....

Buy 2 set!  1 for FAIZ and 1 for wolf.............. :^
原帖由 大口袋 於 8-11-2007 08:00 PM 發表

冇人理:79:

其實我只係想知mk有個地方16f 的  上次見有隻龍牙
想問下仲有冇:56:
話說龍牙有冇出過老番  反正玩完都係display:43:

黃哺有 $7xx la....!!
原帖由 Douglas.M.Saint 於 15-11-2007 03:43 PM 發表

Buy 2 set!  1 for FAIZ and 1 for wolf.............. :^

德哥又引人踩深d:30: 雖然我真係有可能會咁做...:26:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 15-11-2007 15:43 發表

:34: GOOD SUGGESTION :58:
中毒太深
classic FAIZ未出, 己買左555"low fan"素体作為狼裝!

另不出一個月數入, HIBIKI..........大軍(limited 轟鬼未開盒)

原帖由 犬崎舞風 於 15-11-2007 03:54 PM 發表

德哥又引人踩深d:30: 雖然我真係有可能會咁做...:26:

我一早己經咁做...:78:
原帖由 bigjohn2hk 於 18-11-2007 01:08 發表

我一早己經咁做...:78:

銀蛋政策.............yeah :71:
11月23 好似好多sic會重出bor, 有冇大大知道香港幾時返貸 :43:

回覆 641# 的文章

你預28號打後.
近來sic來貨不準時,最好25號便上網check出左未.

我已訂左成set匠魂:love:
費事到時周圍找.
我最鐘意既sic ~ @@
原帖由 crow 於 15-11-2007 15:07 發表
請問有冇大大有玩開龍騎系列?我前幾日買o左盒全新SIC24, 一開盒想同騎士換甲做生還騎士.......點知:50:
D黑色關節(手,腳,心口)斷晒 :70:
反而隻皇蛇只係關節鬆.......:56:
我都買過其他SIC系列 都冇事,係 ...

龍騎系列确实會有關節易斷喞問題,比如我喞23,24,27
龍騎換裝時斷左手,Knight換裝時斷左手,27的鐵兵擺係盒度,有一次摞出來玩发覺左手竟然斷左...
我X.........

我都有f話25的龍牙,會斷手關節,同樣又係左手,24的Knight斷腳,王蛇斷腳,27的白虎隻左手好鬆
總之一句,龍騎系列關節強度太差啦,換裝一定要小心:no:~~bro~~

ps睇番上邊pose,有提到faiz喞問題,其實fazi問題不大,至少手關節好硬正~~
我就試過斷腳,不過wolf換裝,唔使用到faiz腳關節,so無有怕喞~~放心換啦~~:x

原帖由 潮流特駒 於 20-11-2007 05:14 PM 發表

銀蛋政策.............yeah :71:

:die:早知會再出就而家至買啦.....:die: