Toysdaily 玩具日報

潮流特駒:「有玩SIC嗎? 入黎talk下啦!」

原帖由 bigjohn2hk 於 1-6-2009 23:33 發表

今晚皆旺$@):70:

我之前在皆旺見不到....在螞蟻度入都係呢個價:time:
原帖由 sicgundam 於 1-6-2009 08:57 PM 發表

又攞出來"哂野"......:angry: :angry: :angry:
有"安藤大師"的簽名....我都好想要呀! :63:

唔好意思,但是擺明哂野:73: :73: 送多張野比你,5盒都有大師的簽名!!:34: :34:
請問邊度仲有SIC 23 龍騎復刻版賣?
各位師兄,小的本身冇玩開sic的,不過早前朋友送了盒black & rx classics比我,真的有衝動想買埋影月:)
不過可能是小的冇玩開,幫rx退化做black哥陣預到個好大的困難:49:  
小腿換唔到.........室頭哥個ball位好似太大,塞唔入black的小腿:@
但rx的就冇問題....唔知係咪個人的問題,但我真係變唔到black:die:
唔知名位大大有冇le個問題or可唔可以幫幫小弟:help:
希望有買到SIC VOL.48牙王&金仔的朋友幫吓手!:handshake:
有買的朋友可否影張盒面正面圖post上來呢?:handshake:
原帖由 dmkam 於 3-6-2009 09:17 PM 發表
各位師兄,小的本身冇玩開sic的,不過早前朋友送了盒black & rx classics比我,真的有衝動想買埋影月:)
不過可能是小的冇玩開,幫rx退化做black哥陣預到個好大的困難:49:  
小腿換唔到.........室頭哥個ball位好似太大 ...

用風筒吹下個凹位,應該塞到入去掛...:55:
原帖由 山口式小朋友II 於 3-6-2009 11:43 PM 發表

唔該師兄,等小的得閒試試:43:
原帖由 rickyma_kk 於 3-6-2009 21:30 發表
希望有買到SIC VOL.48牙王&金仔的朋友幫吓手!:handshake:
有買的朋友可否影張盒面正面圖post上來呢?:handshake:

http://hima-toy.cocolog-nifty.com/blog/2009/05/sic-vol48-70fd.html
原帖由 rickyma_kk 於 3-6-2009 21:30 發表

原帖由 潮流特駒 於 30-5-2009 22:56 發表

我都入咗喇:p

詢眾要求, 我變長了...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        ...佢d角~!:77:

變長前:p

變長後:he:

原帖由 dmkam 於 3-6-2009 09:17 PM 發表
小腿換唔到.........室頭哥個ball位好似太大 ...

呢隻真係玩到手都損晒都唔知換唔換得成 , Kuuga 又係咁, D舊SIC BALL JOINT 難換到 :70:

試下擰下擰下咁入, 應該會易過直接插入去少少

原帖由 山口式小朋友II 於 3-6-2009 11:43 PM 發表

唔該哂呀,我的rx終於成功退化成蝗蟲怪人啦:43:
不過想問下師兄用風筒吹怕唔怕加快佢成為軟腳戰士架:o
原帖由 Kev.the.panda 於 4-6-2009 02:45 PM 發表

呢隻真係玩到手都損晒都唔知換唔換得成 , Kuuga 又係咁, D舊SIC BALL JOINT 難換到 :70:

試下擰下擰下咁入, 應該會易過直接插入去少少

換哥陣真係比佢對腳d尖篤到我:55:
原帖由 dmkam 於 4-6-2009 04:19 PM 發表

唔該哂呀,我的rx終於成功退化成蝗蟲怪人啦:43:
不過想問下師兄用風筒吹怕唔怕加快佢成為軟腳戰士架:o

用風筒吹到軟化後,會容易變形...
所以成功插入ball joint後,最好『灘一灘凍』先玩..
如果唔係...真係好易變[ 軟腳蟹 ]。
好對唔住丫大大....:56:唔記得左提你................