Toysdaily 玩具日報

查看: 28011|回復: 16

我們的任務都是要滅絕人類~!! TERMINATOR

個標題, 如有類同 實熟抄襲~! 我係抄德哥個POST名~:p

型號RX-75, 隸屬聯邦軍 V作戰計劃...呀~唔係...係T-1, 由SKYNET控制,任務,殲滅人類先o岩~:he:
故事裡,史上第一架T系列殺人武器....

由playmates出品, 始終係走美玩風格...所以左右火神炮,按制可以彈射....
底部有車輪...向前推動...腰以上會向左右兩邊轉動...模擬向左右掃射嘅動作...

T-1量產化~~

砌嘅時候..發現一樣野...無論官圖同說明書,都顯示下盤部份,小履帶向前方組合...

但我記憶中,T-1好似唔係咁款....之後越睇越唔對路.....上網搵吓D資料圖....發現....
PLAYMATE攪錯左...下盤前後掉轉左~~:x 而一向螺絲位收係背後嘅方法, 都擺左去前面..
哩次playmates已經切底攪錯晒~~:53:    好在可以掉返轉去砌唧~~

比例亦都錯配..佢將架T-1歸入6"系列...我冇買佢嘅其他6"產品....我用NECA 7"相比...
發現T-1好細架...

相信同佢嘅另一3.75"系列會夾D....不過我都冇買佢嘅3.75"人仔...用SW嘅3.75"相比...就發現o岩比例...

唯有用前後感去就返個比例啦....:ice:

NECA 7"系列... T-800骨架

活動性唔錯~~

阿諾: 拎開你隻臭腳~~!

同SKYNET出嘅舊品相比...差唔多大細....

NECA 7"系列 第二款....SHOW機械手...

面相同官圖相差好遠...官圖好似阿諾....:56: ...算啦...1/12..係咁上下架喇....

自己執執個樣佢,可以會好D...

NECA 7"第三款...哩隻睇唔到眼...神似好多~~~:)

背脊好多彈痕...

比起上面個隻....哩隻雙手較多關節....

TERMINATOR專用配鎗~~~

謝謝觀看~~~
還是有「黑超」的生力瓜帥得多:71:
最愛第1-3集:)
Great pics pal!  :71: :71: :71:
6"黑衫果隻個樣都幾神似,好過一d12"個樣好多
依張相即刻諗起 "哇你隻香港腳仲痕丫 !!!???"
:71: d相好正
NECA 7" 及12"的確係好選擇,有憾是大Size 公仔同 Vehicle 拉臣比彩星攞咗,米話我插佢地D吖! 除咗忍者雞自巳嘢之外,有邊套大電影比拉臣佢D玩具係見得人嫁?
D風格仲停留係80's,不思進取,只求塞滿個貨架,其實都唔明佢地profit margin 應該唔set 得太高格!大把$$放返係件product道做D好嘢响吓朶咁咪仲好?
好似以前Toy biz 啲魔界公仔咁,真係一時佳話. 可能彩星家陣係主力地產,玩具為次啦!此終土炮公司太封建守舊啦.你睇佢地點跟reference style 架?連 T1最基本造型都前後搞錯!!
可能Licensor對佢地要求唔高,求其過骨.比着Mattel 或 孩之宝,D盒重印都有之!

Hottoys 千祈唔好發達後行佢地条舊路好呀!

回覆 8# 的文章

多蚊拉柴兄~高興喺度見到你~~以後多D黎發POST丫~:)

比彩星拎左T4拉臣...真係有D失望.....開頭仲念住哩D大片...D玩具唔係孩記就MATTEL出添..
我唔係崇洋唔幫本地玩具公司....但間彩星真係幫唔落..(我都有照賣佢隻T-1)..
呢間公司真係好費解...學你話齋...D玩具風格仲停留係80's...難得抽到牌..都唔好好運用....:42:
MAX兄,大家咁話啱傾吖嗎!

唉!最大問題係玩具業係香港舉足輕重既創意工業. 彩星係生產玩具係當之無愧老品牌,我敢講一句如今佢地D玩具搞成咁絕不是本地設計落伍,無眼光!而絕大部份因素是公司默守成規,工程部不能配給設計主導產品,往往取易避難情況張就下發生. 睇佢地保持此等質素的玩具產品真係心寒架!:69:

就算Mattel囉到拉臣都未必是好事!! Mattel是小弟曾任職很久的公司,她的利潤要求太高,太高! 已唔可能支持返件玩具本身功能及外觀上追求至臻完美的地歩.簡單一句"心淡":38:
唔好意思MAX,只是不吐不快!

原帖由 MAX 於 22-5-2009 07:44 PM 發表
個標題, 如有類同 實熟抄襲~! 我係抄德哥個POST名~:p

型號RX-75, 隸屬聯邦軍 V作戰計劃...呀~唔係...係T-1, 由SKYNET控制,任務,殲滅人類先o岩~:he:
故事裡,史上第一架T系列殺人武器....
http://farm4.static. ...

師兄你款紅兵邊樹入呀?????

teminator我都好
不過得隻12"tx~~~
Great stuffs :71: and believes you've pretty of fun time with them:58:

回覆 10# 的文章

我以前做過一間出產玩具車嘅公司....中晒以下哩兩點....
"公司默守成規,工程部不能配給設計主導產品" "公司的利潤要求太高"
遙控車由FULL FUNCTION 倒退成single function...
賽車外殼由有DECAL變單色噴油...再變成膠料色直出唔噴油....:72:

喺咪香港老一輩嘅玩具公司都有同一通病...不思進取...嘅呢..?:42:
原帖由 law0080 於 25-5-2009 11:29 AM 發表

師兄你款紅兵邊樹入呀?????

唔太記得啦...都幾年前喇....可能斗斗城買的....

原帖由 evilalive 於 25-5-2009 11:41 AM 發表
Great stuffs :71: and believes you've pretty of fun time with them:58:

THX~~我的確幾鍾意佢地~~~:)
黑超果款好毒:no: