Toysdaily 玩具日報

查看: 44899|回復: 51

懷舊合金之天威勇士----百變雄師(多圖)已更新31/12/09

天威勇士可能好多朋友都會認識,但天威勇士既前身百變雄師就比較冷門,

佢地既歷史比變形金剛更早,小弟由上年開始儲返佢地,經過大半年既努力終有點成果,

現在好想同大家分享一下,攝影技術一般,謝謝!!:64:

首先出場既係岩石超人,在劇中算係卒仔角色,簡直係不勘一擊
變身後...本身每人都有自己既武器,但由於我是無盒散買回來,所以眾人都係得兩梳蕉...

之後出場既係比較高級D既卒仔,幾乎集集都有戲份,但同樣地集集都比主角阿龍打到豬頭咁...

同樣是可變形的.....

接下來大家可能會比較熟悉,佢地就係迪標撒旦惡魔六人眾,只係聽個名都夠曬殺氣.....

合體前以經夠醜樣...合體後更加醜樣...

最後出場係鯊魚機地,很奇怪,鯊魚是水中生物,但在卡通之中此機地是會飛天的,真有點費解???

MR01電單車及MR03阿積相信大家都有印象呢.....

圖中的MR07好深刻係兒時玩過,亦因為佢現在一發不可收拾...

MR14穿梭機是我其中最愛的一款....

謝謝參觀!!!!:64:

大大,這麼利害有這麼多岩石超人
:71:
我以前都有3,9,10,11,12,14,19:shiny:
細時唔識珍惜, 宜家一隻都留唔到:sad:
好在重有個基地可以回味吓:78:
:50: ..... :$  以前我讀幼稚園時有02, 04, 07, 10 呀... 勁...
[quote]原帖由 tonberry 於 11-5-2009 10:45 PM 發表
我以前都有3,9,10,11,12,14,19:shiny:
細時唔識珍惜, 宜家一隻都留唔到:sad:
好在重有個基地可以回味

我都好想要基地啊.........:handshake:

woo...very classical toys...excellent!!!
:71: My favorite when I was in elementary school!  :71:
good post:71:
岩石:help:
等緊天威撒旦合體呀!快 d 出就好了
等我協助吓你先.又獻醜啦:shy:

回覆 12# 的文章

好利害啊,:50:又發現一位同好者:73:  竟然有mr53阿波羅火箭,連非賣品既747都有,介唔介意話我知呢兩款係邊買同買左幾$呢,感激!!:64:

回覆 12# 的文章

我想問o下邊度可以買到呀?
細個都有好幾隻, 但係有 d 爛o左, 有 d 唔見o左
THX!!!!
UR GREAT!!!!!!:71: :71: :71: