Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 青島文化既老餅合体戰艦番番番番番出啦!!(番好多次)

原帖由 samsonco 於 11-5-2009 04:26 PM 發表
引用星島的一篇介紹

(星島日報
報道)走過模型店,看見BANDI廠新推出的高達模型。模件四色成形,比例精準,不雖膠水、簡單素組就可以完成。稍為加點修飾如滲綫,就能做到高水平的高達。簡單易砌的模型是大勢 ...

精彩介紹:71: 搞到我即刻睇下自己個模型櫃.......比我搵到盒.......:handshake: 好happy呀!

原帖由 323 於 11-5-2009 04:46 PM 發表

精彩介紹:71: 搞到我即刻睇下自己個模型櫃.......比我搵到盒.......:handshake: 好happy呀!

?v=0

伊迪安前身?!:Q
官網話6月出

Scale:Non
¥5,040(本体価格 ¥4,800)
JANコード:4905083047248
2009年6月上旬 発売予定
:handshake:
........唔駛講啦.......邊有放d咁既毒架 :79: ....因為大大你呢個post,我...我要跌一隻channel

原帖由 arslandhk 於 14-5-2009 01:03 PM 發表
官網話6月出

Scale:Non
¥5,040(本体価格 ¥4,800)
JANコード:4905083047248
2009年6月上旬 発売予定
...

唔知香港有冇模型舖會入呢隻呢, 5000YEN真係要買隻番去回憶下.
我記得呢隻除咗隻戰艦分4份之外, 連個機械人都係有4份架, 分別收係隻戰艦嘅唔同位置, 除晒出黎可以合一個機械人 (藍色果個)
好毒!夠薑你(青島文化)試下出返傳說臣神同鋼鐵geeg呀?我……
投降即磅!:34:

師兄...請問隻戰艦邊有得賣呀??!!有個身同頭果part係我人生中既第一盒模型黎架.....5000
我都記得這模型!當時在深水涉啲玩具檔行過時都眼都唔斬咁喺度望!
原帖由 Jomacin 於 21-7-2009 03:44 PM 發表
師兄...請問隻戰艦邊有得賣呀??!!有個身同頭果part係我人生中既第一盒模型黎架.....5000

下列幾間老字號模型店一定有入貨!!!:) 但價錢唔會便宜好企硬,從來無大減價既..........:42:

[興記]----佐敦道 寶靈街,在投注站對面.
[康年]---佐敦 彌敦道 永安百貨公司側  (唔知有冇記錯名!大約咁上下喇...嘻嘻)
[千里達]--旺角 洗衣街 市政事務暑對面,皆旺商場行落幾個鋪位
[環球]--- 窩打老道分店 培正中學對面
         --- 彌敦道分店  潮流特區對面
[鴻發]---灣仔舊舖己執笠,新舖地址...................???要其他大大提供消息!!!
[日通]---灣仔分店  京都戲院側
         ---康山分店  太古城地鐵站,康山商場3/f

***我就會買返盒[紅鷹號]航空母艦,可惜再版呢幾盒都只係中型size,因為小時候我玩過隻"超特大"[紅鷹號]航空母,艦,甲板上仲配有一隻巨型高速攻擊機,大大隻好玩好多!!!:love: 可惜佢無再版............................好可惜!:56:

回覆 25# 的文章

多謝師兄,收工即入!
原帖由 Jomacin 於 21-7-2009 04:34 PM 發表
多謝師兄,收工即入!
速速去買貨喇!因為每間模型店入貨,每一款都係入2-3盒,手快有手慢無呀~~~:p
好感動的一個post:79:
睇左呢個post真係好多回憶湧哂上黎...小時候放學回家都要經過一間小小的士多,門口就會掛起好多呢d模型~~
青島既mini合體駛左我細過唔少零用錢呀~~~:$

好無買返隻合體戰艦供奉下~~?:handshake:
終於等到收皮啦....入到再同各位師兄報告