Toysdaily 玩具日報

究極造型古鐵之修理(上圖求助)

究極造型古鐵其實合金分量足,造型雖然不夠肥,但總算不過不失。可惜的是設計有點失敗,我那個大腿位置頗鬆,早就想解剖研究有無加固方法,如攝紙巾等小孩子伎倆。前一排見TD有大大推薦加強大腿可動的方法,於是打算大膽一試,加固鬆緊度之餘加強可動性,可惜拆解之後一頭霧水,無從入手,唯有向有拆過的大大求助!!!還有膊頭那兩個彈射裝置,原本只是有一個閉合效果不好,自動抹開個口,現在另一個也出現同一情況,該如何解決?

以下是圖片

先來探下佢出事0既重要部位

隻左腿我拆開過,入面有鋸齒,但我不知如何處理才可加強可動,加固鬆緊度呢?

兩個自動熠熟狗頭的彈射蓋

羅友角度

一字馬

相信一定會有名醫令你重振雄風

入廠期間,基地唯有由可變戰士ZZ暫住

希望有大大幫到你啦!!:D :he:
:p 不要沉得太快啊,我要頂頂
點解無人:79: 理我:56:
如果你想加強可動性 -> 雙腳可左右轉
要拆開大脾(紅色個parts),入面有鋸齒,cut左佢就可以
膊頭那兩個彈射裝置就cut左入面條彈公就OK,不過之後要打開就要靠手動
原帖由 黃昏之魔彈 於 27-4-2009 03:19 PM 發表
如果你想加強可動性 -> 雙腳可左右轉
要拆開大脾(紅色個parts),入面有鋸齒,cut左佢就可以
膊頭那兩個彈射裝置就cut左入面條彈公就OK,不過之後要打開就要靠手動

鋸齒全cut定cut一兩個?

膊頭cut條大彈弓?是否cut左就可完全閉合?

:71: 謝謝儂
原帖由 redfish 於 27-4-2009 08:50 PM 發表
http://pony-hp2.web.infoseek.co.jp/B-ALTEISEN.htm

多謝!之前有睇過,以為日文苦手就無細看,原來幅圖已講得好清楚,肩部是否切中間果條大彈弓?!:73: :77: