Toysdaily 玩具日報

查看: 27876|回復: 28

HOTTOYS- HELLBOY II The Golden Army天魔特攻 徹底分析

HOTTOYS最近為各大玩具商示範左一次何謂質數o既標準示範。
呢次Hellboy我只可以話超值同超水準!!
當然呢點都要歸功於Hellboy本身o既絕佳設定,HT先可以大大發輝!

先睇面相,一隻figure的靈魂所在。
雖然未及早前韓國手造版般像真,但都直迫其級數。
要數的,可能是臉型長了,鞋抽少了點。

肌肉型角色,HT當然選用其聞名天下的包膠body。
但絕不慳皮,地獄紋身當然落齊,還特地做了一層紋理配合頭雕,紅色也跟頭雕相當配合。
包膠body當然不及一般body可動,但憑良心講,能做到這個程度已算係非常了不起!
(請跟Medicom的雷電比較...)

尾部也作了包膠設計,能隨意擺pose,正!

HT近期的服裝剪裁及精細度實在躍升不少,來到這個HELLBOY,我個人覺得更是fit到不得了! (大褸上全是真的帶扣!)

臂章也造得很精美!

但今次最誇激o既部份絕對係各acessory部份!
先睇大岩石手,質感表現得很好,打燈後拍攝,更覺美觀!

除拳頭外也附送可替換之手掌,還是鐵線手指,cool!

左手配帶由養父所送的十字架鍊忠實呈現!!

腰部從皮帶扣開始一路殺落去各暗袋,鎗袋,通訊器簡直精密得嚇人!!
所有袋仔均可打開!!

像真度極高o既手鎗已經係HT o既ICON。

但主角當然是電影入面已非常搶鏡o既 Big Baby!

Big Baby附有掛帶,可隨意卸裝。
留意扣位是模仿扒山扣的小膠件啊!!

Big Baby可以解開,每發指彈均可由Hellboy親自裝上!

總括黎講以一千元便能擁有一隻如此高質的figure!! 只能用賣大包去形容。
其實HT大可仿效Bandai出Apendix,咬雪茄頭雕+黑色TEE肯定大把人照買!!~
最後附上模仿電影Poster之Wallpaper一張增興!!

嘩!真的忍不住要推一推大大的post
詳盡,圖片精美
正到爆:$ :71:
超正:71:
赤裸太瘦

皮膚好細緻:71:
沒有韓版般像真嗎?我倒覺得HT的雖然無植髮, 但係更真更細緻(技術進步吧!)
Anyway, hellboy is 賣飛佛, 呢個價呢個質素, 仲想點~~~:34:
:71: :71: :71: 我今日都攞得la!大大的相好型!多謝分享!
好正呀...D相又影得靚,怪不得係鑽石post:71:
哈... 呢o的我睇o下就算... 真係玩埋o既多多錢都唔夠死...
包膠身好正 :61:   但太瘦:45:
:71: :71: :71: 讚好
多謝咁多位支持!! 只因HT今次交足功課我,先咁有心機影相!!
咁好既報告點都要支持一下:!
Nice review and Pictures!
Aside Facial sculture of human face (this is doubtless Medicom weekness), Medicom should watch out the quality issue carefully!
我等有角板
HT hellboy神似!:74:
大大的相就神相!:71:
入此無悔!:43: