Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Satogill

HOTTOYS- HELLBOY II The Golden Army天魔特攻 徹底分析

正!
好俾心機o既post, support:71:

早幾日已收到電話, 未有時間攞:56:

回覆 4# 的文章

噤都叫太瘦 ??? 請問大大有無玩 GYM???:62: :62: :62:
原帖由 locat 於 29-3-2009 12:56 AM 發表
噤都叫太瘦 ??? 請問大大有無玩 GYM???:62: :62: :62:

同電影果個差好遠- -

唔瘦

細粒左

回覆 19# 的文章

唔係o瓜, 噤都叫瘦 !??? 我都想有佢噤o既身型:62: :62: :62:

回覆 19# 的文章

依個 figure ,HT 係 modify 過,身型更加 fit, 電影真人個身型反而有d唔係噤fit,條腰粗左d,無噤有美感

回覆 1# 的文章

:46: :46: 大大唔好再影埋依 D 超級木馬毒相...............真係死得人多:46: :46:

回覆 21# 的文章

客觀咁講,HT呢隻HELLBOY真係SLIM身左o既,HELLBOY原本設定係上身超橫,下身香雞腳。電影版則變成水桶腰。
我估原因有兩個:
1) 做橫個身包膠厚左,可能又要測試一排先可KEEP到僅有可動性。
2) 做瘦個身,咁著衫後唔會脹晒囉~~

回覆 5# 的文章

HT版皮膚表達係仔細個手造版,但面型表達真係尖左架,可搵D劇照對比下呀~!

回覆 14# 的文章

咁你可能未必等到喎~
因為HELLBOY II入面無出現過對角,對角已經o係第1集HELLBOY親手劈斷左喇~
原帖由 Scar 於 27-3-2009 03:12 AM 發表
嘩!真的忍不住要推一推大大的post
詳盡,圖片精美
正到爆:$ :71:

X 2........:71:
原帖由 Satogill 於 29-3-2009 02:03 AM 發表
客觀咁講,HT呢隻HELLBOY真係SLIM身左o既,HELLBOY原本設定係上身超橫,下身香雞腳。電影版則變成水桶腰。
我估原因有兩個:
1) 做橫個身包膠厚左,可能又要測試一排先可KEEP到僅有可動性。
2) 做瘦個身,咁著衫後 ...

第二點都係我所想ge

西方漫畫特點係倒三角身型

呢隻公仔個頭同個身唔係好襯

少少頭大身瘦feel

有d似「老鬼」:62:

所以我推斷應該係為著衫而整成咁

原本唔係特別鍾意Hell Boy, 但都俾大大落晒毒:75:...
邊有人影相影得咁鬼靚ga !!!! :D
回復 1# Satogill

呢隻出左差唔多四年了,無論造型、手工、包膠技術,以而家審美眼光同要求,都真係好高素質,尤其 HT 包膠人偶愈出愈少,都真係珍品。我自己有一隻,一直係屋企Display 中既三甲。呢隻野既賣點係肌肉包膠波地,就係睇佢背肌已經令我好滿意,無邊隻12”可以代替。缺點就係配件少,只得兩支槍同掛飾 (但其實原著同電影又真係無咩配件)、無靚靚地台 (係而家12” 新玩具既標準配套)、最緊要係無 Hellboy 最愛既雪茄 (唯有另外買)。