Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 儲了近十年的浪曼堂筋肉人(加了相 on pg.5)

最記得個句“牛肉麵頂呱呱....":71:
原帖由 davohnx 於 2-3-2009 10:17 AM 發表
非常之“正”!
很欣賞大大的專心!

:71: :71: :71: :71:

勁!

你是個真正收藏家!

你過獎了,其實小弟買玩具好雜的,所以成日生活係貧窮線以下
原帖由 機魔神棍 於 4-3-2009 12:01 AM 發表
最記得個句“牛肉麵頂呱呱....":71:

其實個碗係飯,哈哈哈哈哈

原來最有創意係亞視,將飯變成麵!
我細個睇完筋肉人…最熱血都係玩紅白機筋肉人。:$
現在睇筋肉人二世的漫畫…覺得節奏好慢…但又好好睇…會放不下本書…
好奇怪。可能係出人意表吧?招式特別,而且真係唔知邊個贏同邊個唔使死:handshake:

不過最喜歡…真係羅賓家族兩父子,戰爭人(戰神?),希特拉(佢代都正!)…之後先到筋肉人:p
原帖由 原罪 於 4-3-2009 12:11 AM 發表
我細個睇完筋肉人…最熱血都係玩紅白機筋肉人。:$
現在睇筋肉人二世的漫畫…覺得節奏好慢…但又好好睇…會放不下本書…
好奇怪。可能係出人意表吧?招式特別,而且真係唔知邊個贏同邊個唔使死:handshake:

不過 ...

我比較鍾情於一世,因為太多鍾意的角色:

羅賓幪面、蒙古男(膊頭有個鬥字)、戰神、大筋肉人、卡米、希特拉二世等等…

不過最唔鍾意係泰利超人,塊面太肥,唔係太勁…呵呵
原帖由 angelheart 於 4-3-2009 12:18 AM 發表

我比較鍾情於一世,因為太多鍾意的角色:

羅賓幪面、蒙古男(膊頭有個鬥字)、戰神、大筋肉人、卡米、希特拉二世等等…

不過最唔鍾意係泰利超人,塊面太肥,唔係太勁…呵呵

泰利同筋肉人…第二代講…佢地從未在比賽中戰鬥過…
連作者都好想出佢地既劇場版。打返場。:$

二世睇台版,話會出第二部,新舊超人對戰編!:handshake: 期待!
原帖由 原罪 於 4-3-2009 12:21 AM 發表

二世睇台版,話會出第二部,新舊超人對戰編!:handshake: 期待!

二世台版會出第2部咁正?
原帖由 原罪 於 3-3-2009 11:21 AM 發表

有話會出台版第二部咩?????:handshake: :handshake:
原帖由 angelheart 於 3-3-2009 10:58 AM 發表

依家的動畫加入"萌"呢個重要原素,對我地呢D睇慣熱血的動畫迷來講唔係好慣

哈哈哈~ 咁你就錯喇~~~ 其實熱血始祖, 鐵甲萬能俠時已經有"萌"呢個原素!! :x :x
原帖由 Devil_Fudou 於 4-3-2009 07:02 AM 發表

哈哈哈~ 咁你就錯喇~~~ 其實熱血始祖, 鐵甲萬能俠時已經有"萌"呢個原素!! :x :x

:50:
原帖由 ckwan 於 2-3-2009 09:43 AM 發表
好想買返六騎士 ver. 既阿修羅,大大有冇多 :58: :58: :58:

請問係唔係呢隻?
我有多一隻冇盒的
雖然我唔係佢fans, 但c hing 嘅收藏令小弟大開眼界~:@
原帖由 angelheart 於 4-3-2009 10:52 AM 發表

請問係唔係呢隻?
我有多一隻冇盒的

check pm check pm
頭像被屏蔽
原帖由 angelheart 於 3-3-2009 09:08 PM 發表

:50:

作者永井毫最鍾意加色情原素落自己d作品度:DD :DD