Toysdaily 玩具日報

查看: 45703|回復: 85

[個人收藏] 儲了近十年的浪曼堂筋肉人(加了相 on pg.5)

筋肉人是我小時候最愛看的一套漫畫之一(看日文版的,只看圖),當年在日本這套動、漫畫是很出名的,玩具、扭蛋、模型賣個滿堂紅,電影亦很賣座。可惜是作者在這套作品後沒有更好的作品,而其肉星皇位篇推出電視後更錄得慘淡收視…因此筋肉熱潮亦沉靜下來。就在這個時候,浪曼堂推出了筋肉人figure。雖然樣子及關折不討好,但對於我這個筋肉人迷來說如獲至寶。收集筋肉人亦成為我其中至愛,差不多十個年頭了,雖不是每一隻都有,但總算不少(暫時170多隻),現將我所收集到的與大家分享。

筋肉人

筋肉人2世

What a great collection that must support!  :71:
頭像被屏蔽
wa great :50:
我個人都幾喜歡筋肉人
大大的收藏好正:71:
好厲害既收藏, 大大係咪有齊全套呀?
厲害:71:
令所有老筋迷:50: 都o晒咀既誠意收藏!!!!!!!!!!!:71:
呢批浪記figure 在我心目中係老筋迷最值得收藏嘅系列:71:

好勁的收藏...未見過咁多咁靚又齊既筋肉collection!THX!!:78:
比多D近攝相嚟睇丫!:64:
好正:handshake:
SUPER FANS:78:
請收小弟一拜 !!:64:
太強了 !!!!!
牛肉麵
頂呱呱
味道確唔同
營養又唔差
我足足食左300年
食到興起
最好就落手嗱~~

我細個都好鍾意筋肉人, 好鍾意D角色九唔搭八既設計, 最記得亞龍將希特拉變成拉麵食左:ice: ......哈哈, 以前D動畫好有創意, 而家播果D不知所謂, 原全無令人想睇既感覺, 好懷念細個既時候:78: .....
:71: :71: :71: 好勵害的收藏ar!!!我早排係床下低揾到成個蛋卷盒滿晒嘅陳年筋肉人扭蛋,個個都有專同武器好打耳!
佩服...佩服...:71: