Toysdaily 玩具日報

查看: 12736|回復: 16

煙.煙.煙.煙花

:80: 吹左半日風, 居然放果陣先至黎轉微風..., 影影o下連 2 ifc tower 都望唔倒
:shy: 所以唯有提早玩 out of focus, 亦都係今次主要想學人玩o既技巧...
:77: 花開富貴~

好高 out of focus技巧
利害.
:71: 利害
正點!!!!!!:71::71::71::71::71:

請問可唔可以簡單講o下點影?  thanks~
原帖由 goahead 於 29-1-2009 19:36 發表
正點!!!!!!:71::71::71::71::71:

請問可唔可以簡單講o下點影?  thanks~

:shy: 大大過獎~
:73: 實際上都係好簡單, 只要在曝光中途, 同時轉動鏡頭對焦環, 就做到以上效果~
原帖由 mars 於 29-1-2009 08:37 PM 發表

:shy: 大大過獎~
:73: 實際上都係好簡單, 只要在曝光中途, 同時轉動鏡頭對焦環, 就做到以上效果~

Thanks~:64:
勁 :71:
出來校果很不錯。
:60: 多謝各位... 可惜始終都係太大煙... 不過當係機會練習o下...
:handshake: 重有好多玩法同變化, 參考 - http://www.flickr.com/groups/fireworks/discuss/72157594204503765/
mars大大, 影得好正呀!!
等我有機會都去試下先!!
讚:71:
諗起第一次影煙花,等左四個鐘(一個人),到 d friend 到先去廁所,辛苦到......:70:

Mars 大大都真係有苦自己知,靚相得來不易啊!:(
我以為你休息一天,自己未影過煙花,下次跟你去玩下先!!
:p
原帖由 mars 於 29-1-2009 02:08 AM 發表
:80: 吹左半日風, 居然放果陣先至黎轉微風..., 影影o下連 2 ifc tower 都望唔倒
:shy: 所以唯有提早玩 out of focus, 亦都係今次主要想學人玩o既技巧...
:77: 花開富貴~

呢樣我都感同身受!!:unhappy: 當年第一次影花車(港島區),五點幾霸位,十點影完!!要飛奔到流動廁所!!:(

原帖由 上下盤 於 30-1-2009 12:13 PM 發表
諗起第一次影煙花,等左四個鐘(一個人),到 d friend 到先去廁所,辛苦到......:70:

Mars 大大都真係有苦自己知,靚相得來不易啊!:(
個效果好得意呀~~

不過要用dslr先做到
除左勁,我實在不知怎樣再表達:handshake: :handshake:
:handshake: :handshake: 好得呀~~

多謝分享∼∼:$