Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

值與不值~HCM pro 00 GUNDAM + 0 RAISER~

原帖由 herrickwok 於 15-12-2008 08:45 PM 發表
其實我覺得這是00raiser產品中最好的一隻了(就現時情報所見)
背部不是裝上o raiser時可以換部件(gn drive也是)
有大劍~
有新塗裝

比1/100的超重+超橫(肥大)感, robot魂00的面相(&造型)
呢隻hcm其實係算做得好 ...

計比例的話呢隻hcm-pro算係最好一個,起碼變左OO Raizer後仍不失瀟灑。:D

可惜我只玩Gunpla,對住隻健頭一比一百,真係大把野要執~~~:30:
很不錯呢~

我也考慮緊買不買,
但是近期的Hcm-Pro跌價跌得太快了........
axelau:
透面那個是今次跟GUNDAM本身的.
至於紅色的魔法陣是命運守護夜ARCHER個盒,之前見190蚊連公仔及所有配件.

連敗兄:
GUNDAM本身上一季的比較好看,今集就...D設計仲異常的多餘!!
不過重點是好玩!杷槍又兩個型態,個對不太雅觀的太陽爐又可以擺來擺去,可動範圍又大,現在仲可以合體,咁好玩的去邊到搵??

72137213:
我是上星期5在荃灣買的,現在應該四處都有吧.
我入手就不到300,在旺角,深水埗可能更平一點.

WonderJimmy:
我覺得模型有趣D,本身1/100才是我的目標,太纖細的線條我唔太喜歡,大隻D才有殺氣.
不過見未有大劍,又仲有個位未比燈,感覺上佢仲有"後著"所以等!!

cybaster:
換個角度是HCM PRO的定價近來都太高!!
定價真係太高lu,再加埋而家d yen咁貴........... :60:
:71: "矇矓的抽象美"~~~:34: 姿勢攝影真是一樣一流阿!!:71:
原帖由 warxv 於 17-12-2008 08:49 AM 發表
連敗兄:
GUNDAM本身上一季的比較好看,今集就...D設計仲異常的多餘!!
不過重點是好玩!杷槍又兩 ...

大大講得咁鬼吸引~~~咁我會重新考慮 ~~~ :he:
唔計價錢,質素我覺得唔錯,不過我睇完又睇,最後都係放番低,若果佢唔係咩住高達個名,當佢係一個超級系機械人的話,可能比錢買咗..
dragonman:
YEN價是一個問題,而且D YEN仲有得貴...

olafilz:
D印花真的幾失敗.

連敗兄:
睇埋ROBOT魂的了,把劍是HCM PRO的最大,也最好睇.如果是喜歡把大劍就HCM PRO是唯一選擇了.暫時.

三歲就很帥:
自GUNDAM走進SUPER ROBOT WAR之後基本上GUNDAM=SUPER ROBOT的公式已經是走不了的,到了SEED時代斬艦劍,大型光線炮等四處橫行,現在有埋金剛飛翼式的支援機那還不是SUPER ROBOT??
原帖由 warxv 於 27-12-2008 10:08 AM 發表
連敗兄:
睇埋ROBOT魂的了,把劍是HCM PRO的最大,也最好睇.如果是喜歡把大劍就HCM PRO是唯一選擇了.暫時.
robot魂的trans-am好像有20cm長...但比例上來說應該仍是hcm最長:handshake:
但robot魂有多方面不足啦...
面相是最大問題
其次是劍槍要換件, 換長beam part又要換劍刃部份
隻trans-am色仲衰過之前隻1/100...
好奇怪HCM-PRO 呢隻
出街都見佢唔到:50: :70:
原帖由 ~龍騎@Billy~ 於 29-12-2008 01:54 PM 發表 好奇怪HCM-PRO 呢隻出街都見佢唔到:50: :70:

見過,但貴.個人覺得.代理控制貨源好出色.
Thx sharing~! :71:
終於也入手... 太正
唔知會唔會出TRANS AM??
等肥仔機出...:36:

hi

ok ls:71: