Toysdaily 玩具日報

One Piece 綜合討論區

漫畫也來到了高潮了,究竟艾斯是死是活呢?
我個人認為尾田不會讓艾斯死而令艾斯爆霸氣,因為這樣就太似悟空變超西了
我以為路飛會用霸氣迫退赤犬,而艾斯元素化之後回復原狀,就好似黃猿斷手後元素化再駁回一樣
漫畫也來到了高潮了,究竟艾斯是死是活呢?
我個人認為尾田不會讓艾斯死而令艾斯爆霸氣,因為這樣就太似悟 ...
pingu 發表於 6-2-2010 12:06 PM

我覺得下集應該係爆霸氣時候, 尾田唔會為拖而拖, 例如我覺得艾斯被解放既時刻都拿得準確, 再拖會悶....變成好似 Bleach 咁厄錢
路飛霸氣出現過三次, 再搞落去無意思, 話有話有但又冇用
似悟空變超西/ 悟飯變超西2...? 冇問題, 橋唔怕舊, 最緊要受~
我覺得路飛會爆發, 但艾斯唔會死~
咁辛苦寫一大鑊野, 又總動員, 又交代背景, 又係羅傑個仔....點會咁寫死個角色.....
F賞

樣子不太似奈美呢

G賞

呢隻魯賓又係做得幾好,好滿意

F+G=

H賞
...
pingu 發表於 6-2-2010 12:01 PM

謝謝分享好圖,之前想買,但現在購物感過了氣,都係算。
也想買POP,但9隻加上一起,太太貴,所以還是心足,
有原來9隻POP算,因為之後路飛現加人,都感覺系列一樣。
謝謝分享好圖,之前想買,但現在購物感過了氣,都係算。
也想買POP,但9隻加上一起,太太貴,所以還是 ...
toysbear 發表於 7-2-2010 09:56 AM

加少少錢可買 POP, 唔會入~
我覺得下集應該係爆霸氣時候, 尾田唔會為拖而拖, 例如我覺得艾斯被解放既時刻都拿得準確, 再拖會悶....變 ...
movie_arms 發表於 6-2-2010 09:57 AM

我都覺得下一話路飛一定爆霸氣, 仲好可能會打倒赤犬
至於艾斯死唔死, 我覺得呢個moment會死!! 只係可能臨尾原來無死到, 好似比爾咁
因為今話既鋪排, 赤犬燒得傷艾斯, 艾斯生命紙跌左出黎
去到艾斯俾赤犬打穿, 正正係要表達呢一下會殺死艾斯
下一話路飛會呆左咁望住艾斯俾人打穿, 之後就會見到艾斯既生命紙消失!!

至於係咪同悟空變超西既模式一樣, 無錯, 我都覺
但係而家咁既場面, 路飛無可能會唔爆霸氣, 爆左霸氣之後, 正好有赤犬呢個自然系o係度
會俾我地好肯定咁睇到霸氣的確係可以打得中自然系, 而且應該會清楚說明呢一點
push one piece :71:
至於艾斯死唔死, 我覺得呢個moment會死!! 只 ...
Devil_Fudou 發表於 7-2-2010 04:41 PM

係呢~ 玩到咁大, 去到咁盡都唔爆珠,
唔通要全家俾人分屍, 加兩位女船員俾人 "咩" 先爆珠咩....
至於艾斯死唔死, 我覺得呢個moment會死!! 只 ...
Devil_Fudou 發表於 7-2-2010 04:41 PM

that cool , cant wait ..:36:
噢!!! 呢個post終於都俾人掉左過黎喇~~ 都好丫~ 集中d~
而且易搵d, o係主版好快就俾人推到好遠架啦
看來艾斯真的要死了
艾斯之死令人悲哀,冇咩心機分享玩具,入左一套MINI BIG HEAD 不過冇入SP太貴了!!
如果第時POP出赤太一定唔會買,可惡!!

都係POP正得多

同上

MBH比較失色呢

空島原居民

應該冇機會再出場的四神官

PARTPART都騙三個位的組合船

終於有第一隻雷神,快點回來吧! (出POP都可以啦)

憎犬及狗.............!!!!

不滅的友情之火,長達四百年的約定終於成真了 (寧願佢出黃金鐘好過出蛇)

偉柏好正!!

PARTPART都有遺憾,今PART竟然沒有
1 猿人兄弟......出得猿山聯盟老大又唔出猿人兄弟,算點先?
2 黑鬍子
3 老唐........我仲未有一隻老唐呀,可惡
SP..........放棄吧啦
:69:連sp入要一牛
連sp入要一牛
Borbor 發表於 14-2-2010 10:22 PM

完全失控
我見其他mbh 的 連sp都係7-8魚左右(以初出計) 係op特別貴
可能店舖見有市場而一起抬價啦
反正賣幾貴都有人買
完全失控
我見其他mbh 的 連sp都係7-8魚左右(以初出計) 係op特別貴
可能店舖見有市場而一起抬價啦
反 ...
pingu 發表於 16-2-2010 00:02

:67: 所以我差唔多從來唔入sp