Toysdaily 玩具日報

查看: 47000|回復: 35

[分享討論] TAMASHII NATIONS 2008 IN ASIA (279pic超多圖!!!)

由於Yahoo Blog既關係,所以d相到e家唔知仲work唔work,加上Yahoo Blog成日神神地,
不便之處,敬請原諒

若看不到圖,請到我的Blog裹看
http://blog.yahoo.com/kidultwck/articles/page/1
雖然e個展係日本一早展出左,
但係對香港尼講今次係第一次係香港展出,
有好多人都去左果到影相,
而本人今次都影左好多,
但係有d可以係因為手震左既關係,
所以有d相係會唔清楚既,
不便之處,敬請原諒
e家就去相啦

會場的入口

最觸目既展品之一
1:1黃金人馬座聖衣

到入面既野了
首先係

人馬宮艾洛斯的遺言

右細右精緻既人馬座聖衣呀~雖然我唔係影得太清楚...

童虎真身 及 童虎年老形態

神秘聖鬥士古路迪 及 艾斯美達

牡羊座便裝+貴鬼

黑虎開陽星史特 及 白虎巴特

黑虎開陽星史特

白虎巴特

假人馬座

科學聖衣 鋼鐵聖鬥士 •巨嘴鳥

第八獄

三巨頭

係個幕後面仲有哈帝斯係到tim

黃金十二星座

黃金新生青銅聖衣

星矢

紫龍

冰河

一輝

56cm高既人馬座聖衣

雅典娜之嘆息 對決場景

今次真係影得好唔清...

最觸目既兩件展品

超大件既S.I.C古加擺設
古加隻眼仲識得發光tim

都係好大件既幪面超人一號既擺設
e件野除左隻眼識發光之外,
腰帶既風車仲識得轉,
同埋仲會發聲

S.I.C展品介紹

唔知係咪相機差既關係,
d相係影得最差既一部份...

電腦奇俠

做得超精緻的說

幪面超人V3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------

青銅聖衣系列

終於到五小強系列了~

天馬座 - 星矢

天龍座 - 紫龍

白鳥座 - 冰河

仙女座 - 瞬

鳳凰座 - 一輝

獨角獸座 - 邪武

幼獅座 - 蠻

大熊座 - 檄

水蛇座 - 希拉

狼座 - 那智

http://blog.yahoo.com/kidultwck/articles/page/1

繼續貼

黃金聖衣系列
這個系列我最鍾意就係人馬座,
超型~

雙魚座 - 阿布羅狄

水秤座 - 卡妙

山羊座 - 修羅

天蠍座 - 米羅

人馬座 - 艾奧羅斯

天秤座 - 童虎

處女座 - 沙加

獅子座 - 艾奧里亞

巨蟹座 - 迪斯馬斯克

雙子座 - 撒卡

金牛座 - 亞爾迪

白羊座 - 穆

教皇

海鬥士 - 鱗衣系列
我接觸海鬥士既野基本上係0,
所以我唔係太清楚,
我只係影下佢地既相就算了

海魔女 - 蘇蘭特

史基拉 - 依奧

海馬 - 巴爾安

海王 - 波士頓(普通版)

海龍 - 加隆

海王 - 波士頓

隆奈狄斯 - 格沙

古拉基 - 艾爾扎克

古隆沙奧 - 克修拉

最後將個大櫃影一次

到最後關於聖衣既最後一個櫃了

新生青銅聖衣 + 神聖衣 + 其他

冥鬥士

鐵甲萬能俠系列

好金既鐵甲萬能俠啊~只係睇個樣就知道一定好貴

機構試作

初期試作

ABS啤件

金屬鐵件

鋼模

鐵甲萬能俠系列

三一萬能俠系列

三一萬能俠3號

三一萬能俠1號

三一萬能俠2號

繼續貼(2)

金剛飛天鑽/鋼鐵神JEEG

巨靈神

勇者雷登

V型電磁俠 + 特別版

特別版

大武士

超力電磁俠 特別版

超力電磁俠 機地

超力電磁俠

超力電磁俠1-5號戰機

珍寶3

傳說巨神(有吉姆王之稱)

超獸機神

戰鬥機械 Walker Gallia

戰鬥機械 Blue Gale Xabungle

黃金戰士

KING JOE

鐵人28

d人仔同個控制器整得好掂呀!

蜘蛛俠

戰鬥機械 IRONGEAR

今次大會仲特別展出左綠色版既戰鬥機械 IRONGEAR

萬國戰隊

一架很棒的戰艦啊...

繼續貼(3)

飛越顛峰

新世紀福音戰士

EVA初號機

EVA零號機

天威勇士

黑百合

黑百合戰機型態

重戰機

威龍

蒼之流星

六神合體

今次右有特別展出,
特別展出多左d石係到,
好有原注feel~

基恩

S.I.C Vol.44 幪面超人零諾斯 及 天津四

超合金 SDX 騎士高達

超合金魂 GX-44S 鐵人28(太陽使者版) 及 黑牛(太陽使者版)

鐵人28(太陽使者版)

個控制器可以做到變形既機能,真係正

黑牛(太陽使者版)

S.I.C Classic 2008 影月 及 古加

S.I.C Classic 2008 影月

S.I.C Classic 2008 古加

一幅手震相,搞到古加變得更加樣衰...

S.I.C 限定 幪面超人電王Axe Form 及 幪面超人電王Rod Form

幪面超人電王Axe Form

幪面超人電王Rod Form

S.I.C 極魂 幪面超人響鬼

S.I.C 匠魂 Vol.10

右一張超濛既手震相...

動物蛋

繼續貼(4)

S.H.Figuarts 系列

金甲蟲真係好有王者既味道~

從地獄歸來的兄弟

係Kabuto入面,我最鍾意就係e三隻

一號/V3都好想要呢,可惜e家已經好難搵到lu

天津四同杜門,杜門個動作唔通係...金雞獨立-.-?
Robot魂 系列

智天使高達

00高達

墮天使高達

聯邦布勒二型

發聲系列

叛逆的魯路修

幪面超人電王

機動戰士00

叛逆的魯路修Q版匙扣 系列

感想:
       雖然我影左咁多相,但係就一件收穫都冇,算啦~因為果到d野實在太貴拿...影左咁多相我都好心滿意足。
希望有好多人回啦~因為我都整左好耐,右要影相,右要整相,仲要upload埋tim~真係用左我好多時間架!!!

由於Yahoo Blog既關係,所以d相到e家唔知仲work唔work,加上Yahoo Blog成日神神地,
不便之處,敬請原諒

唔回你驚你唔開心:34: :34:
見你咁有心,支持吓啦:71:
回~~~
有心有力的post~!! 謝~~  :71:
真是羡慕大大能去啊,
多谢照片,upload都累了吧?
辛苦喇:71:
大大好野!:71:
親身去睇都冇你d相咁詳盡
嘩 ~ 大大件白色外套幾好睇 wo ~:61:
very good, thanks for your picts, seeing your picts like i have been there :71:
好詳盡既photo report, THANKS!!! :52: :52:
好!
睇番你D相比起現場睇更能睇到D聖衣DETAILS
耐心加熱誠的POST,十卜!:71: :71: :71:
:71: :71: :71:
強呀