Toysdaily 玩具日報

Macross 亂攪新1/60變型流程 <已加機械人編>

原帖由 裝甲仔 於 7-9-2008 01:33 PM 發表
咪機頭同大脾條鐵連接&#22000;part:58:

依我影&#21655;囉:?
:64: :64: Thanks warmblood 大大, 另外我想問問大大由fighter mode -> gerwalk mode, 跟&#35500;明書手部變形時要轉180度, 手才能伸出來, 大大可否分享一下如何轉出來, 因我發覺當雙手同時存在時, 是很難轉出來的, 大力轉出來又怕整花marking, thanks:77:
頭像被屏蔽

回覆 17# 的文章

我指拆出黎&#22000;下:36:
原帖由 BlackAce 於 7-9-2008 02:57 PM 發表
:64: :64: Thanks warmblood 大大, 另外我想問問大大由fighter mode -> gerwalk mode, 跟&#35500;明書手部變形時要轉180度, 手才能伸出來, 大大可否分享一下如何轉出來, 因我發覺當雙手同時存在時, 是很難轉出來的,  ...

Sorry...今朝先睇到:64:

係有少少可能括到肩甲.......先"的"起肩部才轉....去到"釘"位再"的"高少少避過"釘"位......

** 有時間的話...今晚再補相 **

原帖由 裝甲仔 於 7-9-2008 03:15 PM 發表
我指拆出黎&#22000;下:36:

是飛機變人時...拆個 "T"骨 定 人型 變返飛機時個下.........:?
我盡&#21655;力理解....但都係唔明:unhappy:
:74: :74: :74:

非常詳盡...圖文並茂...
教學之用...的確一流...
So big and so detail report.
Thanks for sharing.
:77: Thanks warmblood
很有心的說明.如早一星期貼會咁加好.可慳回長途話費(說笑):34:
搵隻山口量產型解說, 好生鬼o既報告, warmblood大大真係好有心思:71:
依隻好正, 等緊佢出vf-1d:he:
原帖由 memphis567 於 8-9-2008 10:13 AM 發表
:74: :74: :74:

:64: 謝爸打...

原帖由 bigsnake 於 8-9-2008 11:16 AM 發表

非常詳盡...圖文並茂...
教學之用...的確一流...

Macross fan屎........何足掛齒......
手震相檬.......還望見諒........

原帖由 cybaster 於 8-9-2008 11:30 AM 發表
So big and so detail report.
Thanks for sharing.

:64: 謝爸打...

原帖由 ekim11 於 8-9-2008 12:29 PM 發表
:77: Thanks warmblood
很有心的說明.如早一星期貼會咁加好.可慳回長途話費(說笑):34:

唉:$ ....你又無講...急.....特急.....3急............:angry: 我鬼知咩

原帖由 OST 於 8-9-2008 12:37 PM 發表
搵隻山口量產型解說, 好生鬼o既報告, warmblood大大真係好有心思:71:

你&#22000;隻玩&#21655;味呀......:57:

回覆 27# 的文章

我果隻未得閒拆:80:
原帖由 OST 於 8-9-2008 01:06 PM 發表
我果隻未得閒拆:80:

咁拆左1s福卡未先
原帖由 bigsnake 於 8-9-2008 01:12 PM 發表

咁拆左1s福卡未先

都未呀, 我諗要等埋1J先一次過拆:80:
原帖由 OST 於 8-9-2008 01:47 PM 發表

都未呀, 我諗要等埋1J先一次過拆:80:

仲有戰斧呢, 一次過拆4盒:71: