Toysdaily 玩具日報

咸蛋超人吹水專員公署

700 Yen 一隻唔貴 la.
原文章由 Fukuiraptor 於 31-12-2006 09:47 AM 發表
700 Yen 一隻唔貴 la.

貴係其中一個問題, 不過其實要買齊好難, 而家想搵 超人之父都無

都係要等香港有行先容易買, 不過睇怕都要一兩年之後等香港播套片先得
原文章由 人仔貓 於 29-12-2006 01:24 AM 發表
話時話 超人之父 晌TV(37話)裏面除左斗蓬睇倒上臂竟是齋銀色......

係喎, 怪怪地

我好鍾意 超人之父, 同埋 o個個皇帝, 係唔係叫超人皇 ? 我覺得佢地特別有型
原文章由 小悟空 於 31-12-2006 09:58 AM 發表
同埋 o個個皇帝, 係唔係叫超人皇 ? 我覺得佢地特別有型

He is called Ultraman King, or 超人皇 if you like.
原文章由 小悟空 於 31-12-2006 09:49 AM 發表
貴係其中一個問題, 不過其實要買齊好難, 而家想搵 超人之父都無

識貨喎~

不過我見呢隻仲有D地方有,例如早排祈脆見過~  而且遲D出握拳版,留意住應該唔會買唔倒~
Don't believe him.  The real thing is not as good as the one you see in this pic.  This one is an improved version by 貓兄 :x
近日新入:
1/2里奧頭像

談講社咸超特別編集
Is the book worth the price?

原文章由 masuku 於 31-12-2006 11:39 AM 發表
談講社咸超特別編集
http://i2.photobucket.com/albums/y14/masuku ...
原文章由 Fukuiraptor 於 31-12-2006 11:17 AM 發表
Don't believe him.  The real thing is not as good as the one you see in this pic.  This one is an improved version by 貓兄 :x

原來係咁 :DD 貓兄滲左線 ?

其實我都係鍾意有斗篷 o既多 d
原文章由 Fukuiraptor 於 31-12-2006 11:17 AM 發表
Don't believe him.  The real thing is not as good as the one you see in this pic.  
This one is an improved version by 貓兄 :x

...你咁講係冇用既...呢度係人都知我係一個老實既人...:he:

原文章由 小悟空 於 31-12-2006 11:44 AM 發表
原來係咁 :DD 貓兄滲左線 ?
其實我都係鍾意有斗篷 o既多 d

除左稍執D造型線、repaint 個啞鈴外,主要係在雙眼及心口能量計整左"擬似透明部件"小改~

我都鍾意有斗篷,不過呢件UHS件斗篷手工頗粗下,個人覺得披左反而仲影響個觀感...
原文章由 小悟空 於 31-12-2006 09:58 AM 發表

係喎, 怪怪地

我好鍾意 超人之父, 同埋 o個個皇帝, 係唔係叫超人皇 ? 我覺得佢地特別有型

Fukuiraptor 兄:
以小弟愚見, 本談講社咸超特別編集1575yen都OK喎,
圖片多又夠資料性, 同以往小學館o既超全集幾相類似.,
就連超人個頭像變化由第一到第三十九話都有齊:).
Many thanks for the information!
原文章由 人仔貓 於 31-12-2006 12:48 PM 發表

...你咁講係冇用既...呢度係人都知我係一個老實既人...:he:

除左稍執D造型線、repaint 個啞鈴外,主要係在雙眼及心口能量計整左"擬似透明部件"小改~
http://i51.photobucket.com/albums/f367 ...

Informative, 謝謝分享!
I'm going to get this :love: