Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 我的收藏 (立立雜雜 - P.18)

原帖由 Douglas.M.Saint 於 13-9-2008 01:17 PM 發表
TL, your collection are always amazing and must push again!  

:71: :71: :71: :71: :71:

德哥你太過獎喇, 我呢D普通料呢啫 .... :(
年青時嘅我 ....

老年時嘅我 ....

都係咁有型!!! :34: :34:
請問12吋朦面超人皮衣怎保養? 聽說可用皮褸保養膏沾上? 是否可行呢? Thanks~!!!
原帖由 royeung 於 30-9-2008 12:46 PM 發表
請問12吋朦面超人皮衣怎保養? 聽說可用皮褸保養膏沾上? 是否可行呢? Thanks~!!!

12" 拉打衫的確好難保養 我老友買返黎唔開黎玩 成盒擺~~果個地方仲要係有24小時冷氣~~ 幾年後開出黎招呼下朋友 show 下 點知~~中哂招  件件溶哂!!唔係爆線就係痴手!!!

我都有一d 12" 開哂出黎粗玩~~放係度裝下飾~~反而又冇事~~完好無缺~~~ 但我朋友都係咁玩 又係爆衫wo~~~
真係好神奇~~~~不過我就定時定候用"人造皮水"沬沬佢~~即係係d 皮褸店賣果d~~~100幾廿蚊一支~~"因為我自己都有幾件皮褸(扮架仔 haha)~~~不過沬左就會 立立靚  冇左啞色果隻feel 了~~~岩唔岩洗見人見智了!!!!!
原帖由 royeung 於 30-9-2008 12:46 PM 發表

好好彩我D拉打冇呢爆衫溶衫情況, 所以我完全冇做保養 :(

原帖由 BlackD 於 30-9-2008 01:13 PM 發表
12" 拉打衫的確好難保養 我老友買返黎唔開黎玩 成盒擺~~果個地方仲要係有24小時冷氣~~ 幾年後開出黎招呼下朋友 show 下 點知~~中哂招  件件溶哂!!唔係爆線就係痴手!!!
我都有一d 12" 開哂出黎粗玩~~放係度裝下 ...

BlackD 兄解釋得好詳細, 多謝!! :71:
尋晚,我掉撚左好多唔等駛既野,有D蛋仲係未開過,都唔記得幾時買,點知掉得興奮過頭,幾隻好正既限定版蛋蛋都掉埋,小。而家free左成格,D12"有得轉下身擺下post 了
原帖由 gene 於 3-11-2008 10:31 AM 發表
尋晚,我掉撚左好多唔等駛既野,有D蛋仲係未開過,都唔記得幾時買,點知掉得興奮過頭,幾隻好正既限定版蛋蛋都掉埋,小。而家free左成格,D12"有得轉下身擺下post 了

得閒就影D相嚟吓喇, 或者搵日上你屋企都好 .... 限定版蛋蛋都掉埋?! 你日日帶喺身果兩粒有冇掉埋??? :p
原帖由 TL 於 4-11-2008 12:08 AM 發表
你日日帶喺身果兩粒有冇掉埋??? :p

:x:x:x
送俾你要點要?

原帖由 TL 於 4-11-2008 12:08 AM 發表

得閒就影D相嚟吓喇, 或者搵日上你屋企都好 .... 限定版蛋蛋都掉埋?! 你日日帶喺身果兩粒有冇掉埋??? :p
原帖由 gene 於 7-11-2008 12:42 PM 發表
送俾你要點要?

冇用嘅嘢, 唔要 :45:  我收到call, 隻 black 有得攞.
呢格終於爆晒!! 總覺得越嚟越小驚喜, 可能出得太密 ....

TL, any comment for ZX?  I wanna got it but afraid of its QC only............... :55:

I'm a ZX fans indeed!  :shy:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 16-11-2008 11:53 AM 發表
TL, any comment for ZX?  I wanna got it but afraid of its QC only............... :55:

ZX's overall comments seem to be better than X... most bigbigs feel that Medicom's limited / special order items have better QC than DX... not mentioning Project BM. :58:
原帖由 TL 於 14-11-2008 12:29 PM 發表
呢格終於爆晒!! 總覺得越嚟越小驚喜, 可能出得太密 ....

呢張相好有畢業大合照的感覺! :(
原帖由 Douglas.M.Saint 於 16-11-2008 11:53 AM 發表

德哥, 唔好意思, 早幾日有事, 冇上網遲咗覆 :77:

隻ZX 整體尚算可以, 尤其個頭, 幾重手. 要彈嘅就係個鼻果塊銀色貼紙, 胸甲舊化上色較求其, 手套同靴果四撻紅色亦上得麻麻, 身裁又較矮. Check貨時多留意胸甲, 可能有D花. 都入得過嘅!! :he: