Toysdaily 玩具日報

鐵血戰士 - 阿諾舒華辛力加 與他的拯救小隊

大大好有心~~~ 勁ar~:77:
Predator ...? 咩黎....? 唔係Aliens嘅敵人咩..?

sorry bad joke ....
不過真係好耐咯,咁多年已忘記哂d劇情
Arnold油得好靚,又好佩服你嘅耐性同恒心...
外行一問 : 點解唔拍埋隻外星敵人一齊影相嘅?
THX , 好壯觀, 不過個樣唔係太過似
大大改得好有心機
hottoys快d出阿諾喇:79:
原帖由 特級豉油 於 24-8-2008 12:22 PM 發表

劇中係G3 Trigger group播, 睇火帽仲應該係最舊型號MP5, 買多幾枝g3改埋佢啦:34:

我投降啦....等hottoys出可能折衷d...:26:

原帖由 WalkerMachine 於 24-8-2008 03:13 PM 發表
外行一問 : 點解唔拍埋隻外星敵人一齊影相嘅?

因為第一集個隻predator... hottoys未推出....:unhappy:

回覆 35# 的文章

MAX 兄, 你真系好pro. 我都諗過想好似你咁樣玩, 但係我冇咁嘅恆心去搵parts....不過睇到你d傑作都好開心..好正..
其實呢條黑鬼可以用HT果隻APOLLO CREED改, 因為係同一個人.我有個斷右手BODY(阿波羅)...

你個T-800頭我都有, 不過我覺得佢似"苗僑偉"多D.

同埋想問下MAX兄用咩油上色架, 是MR.HOBBY油性油嗎???

回覆 36# 的文章

多謝過獎~~

我都知佢係阿波羅...不過唔捨得為左一個頭而買一隻接近1k嘅figure....
反正HT已經有P1版權...可能到時佢真係會出DILLON...
而家其求組一隻玩住先就算...

底油係雙星罐噴TS-77...之後用塑膠彩(ACRYLIC)上DETAIL...
:D :D :D  ...太厲害了:no:
GATLING正名係:! m134
Predator 我最中意就係第一集 !!!!!!!!
唉呀... 好正 ! push 爆佢 !

圖太多... 文太長...
原來會 load 唔到...
:56:

白晒 d 內容..........
原帖由 MAX 於 24-8-2008 10:47 PM 發表

我投降啦....等hottoys出可能折衷d...:26:

因為第一集個隻predator... hottoys未推出....:unhappy:

:p 呵呵呵~ HT好大可能出晒成隊兼元祖predator, Anna就難d

最好搞鬼d , predator 識發聲:p

Full TEAM VERY VERY GOOD:71:
原帖由 MAX 於 25-8-2008 02:47 PM 發表
多謝過獎~~

我都知佢係阿波羅...不過唔捨得為左一個頭而買一隻接近1k嘅figure....
反正HT已經有P1版權...可能到時佢真係會出DILLON...
而家其求組一隻玩住先就算...

底油係雙星罐噴TS-77...之後用塑膠 ...

MAX 兄!!! 塑膠彩那裡有得買?? 用法如何, 可否pm一點秘技給小弟
有碧咸有發哥d卡士仲勁過原著!真係寫個服字!
:71:
神作呀!~~~~~~~
呢位朋友小心俾外星人捉走你去研究:34: