Toysdaily 玩具日報

查看: 105525|回復: 28

[玩具介紹] MEDICOM RAH SON.GOKOU孫悟空

MEDICOM RAH SON.GOKOU孫悟空
雖然龍珠出玩具出0左0甘多年
不同形式既可動figure都出過好多唔同size
但1/6既size同像真完成度0甘高都算第一次
其實不難想像龍珠d衫係幾難"車"的
島山明式既起角硬肌肉.....悟空2d既髮型3d化
過往既出品冇一件能夠合理化(以可動+布料而言)
細心留意佢既body既分件的確下了不少心思
尤其腳部我是很欣賞佢分上下2件的(0甘先可以更貼地同靈活)
不過整體比例都係唔夠似島山明的比例
心口唔夠肉"浪"件衫(但超西又太大胸)
令到上身件衫唔夠立體
body下半身長0左少少...有少少怪
衫十分薄,分0左上下2件,令到褶位可以更漫畫化(如果一件過會好肉酸)
腰帶加上鐵線可令post更有動感
手關節非常多,初時都想點解唔用包膠?
但當擺post時就會明白...亦令post更接近原著了
附上4對手掌好多post都做到(可惜冇goodbye手同瞬間轉移手)
同埋冇得換表情少0左d氣勢
其實個人更千期待魔童同比達呢!!(我是比達fans)
希望大家會喜歡呢個陪我地長大既英雄啦!

nice pic bro:71:
thanks your photo, very nice,
大大分析得好好,
本人覺得唔太正,
因為覺得仲有好大空間可以進步,
就像東京暴族,ver.2靚和進步左好一樣
所以還是看看往得會做成怎,
而且也深信悟空有很多版本
當然希望佢地穿戰鬥服

再次謝謝大大靚相:71:
:34:
曾經以為外衣是膠造的,因為衫上既摺紋靚到不得了!
但係宜家用上薄布,好難整得靚:55:
nice photos:71:
[quote]原帖由 Dick.Po 於 2-8-2008 10:56 發表

大大,這招是否月亮拳(太陽拳手背向外)?
幾好玩咁喎:58:
其實可以再出好d~~ 其待之後既角色~~:$
雖然我唔中,但謝樓主的用心分享。:)
Support
真是好东西!!!

喜欢!:61:
好似咁好DD

回覆 9# 的文章

bro Dick is professinal of photo taking. his photo's lighting is pro.
頭像被屏蔽
附上4對手掌好多post都做到(可惜冇goodbye手同瞬間轉移手)

因為 呢個係初期或中期

未有呢2對手住:76: :76: