Toysdaily 玩具日報

樓主: berserkberserk

自改12吋 figures專區 ~自改12吋 kof 八神庵 30%完成度

圖六 : 個頭訂返黎後唔係咁'四正'
要大執...尤其雙眼個囗同埋啲疤痕...實物同body嘅顏色比較似...但一用閃光燈拍照色差就好大

圖七 : 再落藥房同佢買有彈性嘅崩帶, 剪材好就做結扎手術

圖8 : 咁就可以表現漫畫中除去盔甲打大赤'立'嘅造形

圖9 : 成隻嘢攪咗最耐嘅係義肢個關節位
         因為 '啫緊' 同M記body大少有分別, 又要唔阻到左手活動能力...整完又整, 改完又改...最後用模型   膠版加熱後加工, 再用銅片運合而成, 最後就係上色勒

圖十 : 搞掂埋隻義肢 就組裝一次同影返輯360度沙龍

Looks very impressive, brother~~

waiting for the final photos!!
期待:43:
圖11 : 之後就試下件盔甲fit唔fit先:43:
           因為新body嘅關係 '啫梗' 件胸甲根本唔啱著, 所以要幫佢整過件新嘅
           (如果有買 '啫梗' 隻烙印 會發現佢盔甲啲角位好'頓'...so我削尖同打磨哂再重新上色 過程當然要拆
            甩哂啲皮帶啦...拆就easy 之後一條一條'痴'返上去先煩:70:

圖12 : 好!! 到整件甲勒 大家可以睇到佢同原先嘅分別
            套甲有啲位我係用鐵釘同幼銅絲裝上去 盡量能做出金屬的效果

好期待大大的完成品啊!真希望Medicom何以看到妳的傑作!
圖13 : 為咗做到可以隨時俾格斯展現誘人嘅胸肌 盔甲特別整咗個接合位 原理就好似砌模咁樣:71:
           (原廠隻'啫梗仔'係痴死的...)

圖14 : 橫掂件甲噴完畢地未乾 格斯又啱啱俾胎海之娼姬打到件甲都爛埋 等我同佢影多輯沙龍先

原帖由 trumanso 於 29-7-2008 11:56 AM 發表
烙印依本書好特別!:love:
一係唔鍾意!一鍾意!有好多人都會係瘋狂果隻!!:no:
但係烙印o的玩具只可以用可惜o黎形容!:42:
可以出得幾好,但係有o的真係出得幾肉酸......:53:
不過有好多都總好過之前一o的北斗產品 ...

套野真係好正:71:

aow初期都好靚...但後期果啲就:80:

豪乜吖...玩下啫
原帖由 ckwan 於 29-7-2008 01:27 PM 發表
個 guts 頭係邊度黎?呢用個 body 感覺怪怪地…

去outpoint訂造的
原帖由 O_biscuit 於 29-7-2008 02:06 PM 發表
好豪........:50:

擁有能令自己開心嘅嘢 花小小$冇乜所謂拉:43: